Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
aralık ayında başlayan bir sözleşmeli personelin kıst maaşı hesaplanırken kbs 14 günlük farkını da içinde veriyor. fakat maaş hesaplaması yapılırken yanlış hesapladığını fark ederek çağrı açtık...
2 Öğretim Üyesi Ücretsiz izin dönüşü:
1)
9 Ocak 2026 tarihinde göreve başlayan için ve Ocak ayı tam maaş ve 6 günlük Aralık ayı 9-14 tarihleri kıst maaşını Ocak maaşında KBS den yaptım;
Aralık...
kbs duyurusunda yazıyor ocak ayında başlayanlar için 14 günlük fark hesabı olmayacağ. zaten zamlı hesaplanıyor kıst maaş.
duyuru da dikkatinizden kaçtı sanırımm.
Oran üzerinden değilde direk. Brüt tazminat ocak ayı - brüt tazminat aralık ayı / 31*14 şeklinde hesaplanmış. Ben baktım bir şey göremedim. Rapor alan personel için yanlışlık olabilir belki
kafa karışıklığı olmaması adına söylüyorum. maaş farkları için SGK devlet payları dönem aralık ayı olduğundan %11 olacak. Kontrol ettim KBS doğru hesaplıyor. artış farklarını da düzgün yansıtmış..
HATANIN GENEL SEBEBİ ŞU.
pek fark tutarı hesabında asgari ücrete eşitlemek için yine farkın %12-9-7.5-5 ini alması gerekirken
pek fark tutarının hesabında %11 hesaplamış.
Maaşta %12 ama asgari...
PEK Genel toplamı 33030'un üzerinde olanları %12'den hesaplamış bu doğru. 33030'un altında kalanları ise aradaki farkın %9'unu alması gerekirken %8'ini almış KBS. Sorun buradan kaynaklanıyor...
Merhabalar kolay gelsin. Sözleşmeli personel istifa etti. ocak ayında istifa ettiği için 4 günlük fark hesaplamam gerekiyor. Ancak programa bilgileri girdiğimde biraz fazla hesaplıyor. Muhtemelen...
KBS'den raporlar kısmından aldığım görüntü bu. KBS %11 olarak hesaplamış direkt yazıyor 11 diye. %12 olması gerekiyordu. Sanıyorum ki text dosyasında hata yok baya baya böyle bir durum olmuş.
text dosyalarında bazen hatalar olabiliyor sonra düzeltiyorlar. Ödeme emri kesintileriyle topluca ya da hatalı varsayılan 1-2 personeli bordrosuyla karşılaştırma yapınız.
Hocam text dosyalarında hata olabilir mi? Acele etmeyin derim. 5510 sonrası sgk kesinti listesi ile text dosyasını bir karşılaştırın derim. Bizde 60 kişi nin sgk kesinti listelerinde sorun yok...
Hocam text dosyalarında hata olabilir mi? Acele etmeyin derim. 5510 sonrası sgk kesinti listesi ile text dosyasını bir karşılaştırın derim. Bizde 60 kişi nin sgk kesinti listelerinde sorun yok...
Anladığım kadarıyla HYS'den ödeme emri yapacağız. Eksik kalan tutar kadar ödeme yapacağız ve sorun çözülecek. Son olarak örnek bir ödeme emri var mıdır bu işlemi nasıl yapacağız?
5510 Sonrası 60 arkadaşımız var. Kesinti listelerini ekli cetvel ile kontrol ettim herhangi bir sorun yok. Aktarılan text dosyalarında sorun olabilir mi? Daha text dosyalarına bakmadım
Birinci personeli hesapladığımda 15 tl civarında eksiklik olduğunu görüyorum. Muhtemelen diğerlerinde de o şekilde hata mevcut. Düzeltmeyi yapıp, aradaki fark için bir ödeme emri düzenlemenizi...
Merhaba Ocak ayında MYO devlet katkısı %12 olarak kesilmesi gerekiyor. Hata veren personeller de %12 den kesinti yapılmasına rağmen hata veriyor ise hakem kurulu ile yükleyebilirsiniz. devlet...
5510 Sonrası 60 arkadaşımız var. Kesinti listelerini ekli cetvel ile kontrol ettim herhangi bir sorun yok. Aktarılan text dosyalarında sorun olabilir mi? Daha text dosyalarına bakmadım
2,25 kısa vadeli sigorta prim hem bütçeden brüt tarafta hem de kesinti tarafından eş değer oranda olduğundan. ödenen rakam değişmez. bordroda gözükmesi bir şey ifade etmiyor. Bordro hesaplarken...