5510 Sonrası Toplu Maaş Hesaplama Tablosu (Tam Ve 1/3)

Memur Pro 5510 Sonrası Toplu Maaş Hesaplama Tablosu (Tam Ve 1/3) 2022-01-04

indirmek için izniniz yok
Özellikle ihraçtan göreve iade edilen 5510 sonrası personel için maaş hesaplama tablosu.

Personele ait bilgileri "Bilgiler" sayfasına girmeniz gerekmektedir.

"Referans" tablosunda katsayı, gv matrahları, engellilik indirimi vb bilgiler bulunmakta. 2019 yılında hesaplama yapmak isterseniz gerekli katsayı vs bilgilerini girmeniz gerekmektedir.

Hesaplama için ilk döneme ait yıl, ay ve d/k seçilip ek gösterge bilgisi girildikten sonra en sağda tablonun (yazdırma aralığının) dışında kıdem ay ve yıl bilgisi girilmelidir.

14 günlük maaş farkları da hesaplanmakta olup bu farkların prim tutarlarında 1 kuruş oynama olabilir. Ödemeyi yapmadan önce SGK kesenek bilgi sayfasından mutlaka tutarları teyit etmelisiniz.



Tabloda bazı ek ayarlar yapılması gerektiğinin farkındayım. Örneğin çocuk yardımı ile ilgili olarak "Bilgiler" sayfasında küçük çocuk sayısı kaç yazılırsa tüm aylar buna göre hesaplanıyor. Ocak ve Temmuz ayında d/k bilgisi değişirse 14 günlük tutarlar hatalı çıkacaktır. Terfi bu dönemlere denk geliyorsa terfiyi şimdilik ayrı bir tabloda hesaplayın. Yada terfi bilgilerini girmeden önce 14 günlük verileri bir yere not alıp terfi bilgilerini girdikten sonra manuel girin.

Daha eski yıllara ait hesaplama yapmak isterseniz aile ve çocuk yardımlarına ait (gösterge rakamları artırıldığından) değerler yanlış hesaplanmış olacaktır. O kadar eski tarihli maaş hesaplaması fazla yapılmayacağından güncel bilgiler ile devam ettim.



Tespit ettiğiniz eksikleri yada olması gerektiğini düşündüğünüz hususları bildirirseniz imkan dahilinde düzenleme yapılacaktır.



İhraçtan göreve iade edilen personele ödeme yapacaksanız öncelikle ilgili konuları mutlaka incelemelisiniz.

İhraç süresince elde edilen kazançların mahsubu

İhraçtan göreve iade maaş ödemesinde dikkat edilmesi gereken hususlar

Daha fazla bilgi için aşağıdaki konuları da inceleyebilirsiniz.









İncelemeden ödeme yapmayın, normalde sendika kesintisi yapılmaması gerekiyor ancak opsiyonel olarak eklendi. Tablo belki başka amaçla da kullanılabilir. Sayfa, kitap koruması bulunmamaktadır.

Tablonun hazırlanmasında yardımlarından dolayı Tuğrul Hocama teşekkür ederim.

1641321678442.webp
Yazar
Anonim
İndirilme
40
Görüntüleme
472
İlk yayınlama
Son güncelleme

Puanlar

0.00 yıldız 0 değerlendirme

Anonim ait diğer kaynakar

Geri
Üst Alt