Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba.
Kurumumuzda 4/B statüsünde çalışan bir personel 14.01.2021 tarihi itibariyle (14'ünde de çalışmış sayılarak) ücretsiz izin kullanmak üzere görevinden ayrılmıştı.
2020/12 dönemine ait bildirgeyi 14 günlük fark maaşı eklemeden daha önceden vermiştim.
2021/01 dönemine ait bildirgenin...
Merhaba.
Kurumumuzda sözleşmeli olarak çalışan personel 15.01.2021 tarihinden itibaren çocuğu nedeniyle ücretsiz izne ayrıldı. Başka bir deyişle ücretsiz izin hakları olmadığı için daha sonra yeniden çalıştırılmak üzere sözleşmesi feshedildi. Bildiğim kadarıyla ücretsiz izinli olduğu dönemde...
Değerli arkadaşlar. Bugün (20.11.2020) eski dosyadan 31.10.2020 ayrılış tarihli ayrılış bildirgesini verdim. Ayrılış kodunu da 16 yani "aynı işverene ait başka işyerine nakil" yaptım. Nakil gideceği sgk işyeri sicilini yazdım. Yeni işyeri dosyasından da nakil geldiği yerden 01.11.2020 itibariyle...
Yapacak birşey yok hocam ödeyeceğiz mecburen.
Sürekli işçinin 15 Ekim - 14 Kasım maaşını ödedik. 01 Kasım itibariyle yeni işyeri dosyasına nakil yapılacak.
önce bildirgesini verip nakil mi yapmak gerekiyor? yoksa nakil yaptıktan sonra mı bildirge veriliyor?
Merhaba.
Kurumumuzda çalışan 1 sürekli işçi, diğer sözleşmeli memurlarla birlikte aynı SGK işyeri dosyasında idi ve bildirgeleri diğerleriyle birlikte veriliyordu. Son iş kolları yazısı gereğince bu işçi için SGK'dan yeni işyeri dosyası açtırdık. eski işyeri dosyasından 31.10.2020 itibariyle...
Değerli arkadaşlar.
Ben de sözleşmeli personel ile aynı işyeri dosyası içinde bulunan sürekli işçiyi nakletmek için yeni SGK işyeri dosyası açtırdım. Nakil işlemi gerçekleştirebilmek için çıkış tarihini 31.10.2020, işten çıkış sebebini ise 16- Sözleşme sona ermeden sigorktalının aynı işverene...
Sayın iduru nun tarif ettiği şekilde yaparak çözdüm.
EMSAN veriyi indirdim.
Ağustos ayından 1 günlük keseneği Ek Mahiyette Sadece Bir Dönem'den yaptım.
Eylül ayından ise toplu olarak yansıyan emsan verisinden diğer kişileri sildim, sadece bu kişininki kaldı, onu da o haliyle gönderdim.
Sadece...
Merhaba.
Bir personelim ücretsiz izin sonrası 14.09.2020 tarihi itibariyle görevine başladı.
Toplu maaşa yetişmediği için ayın 15'inden sonra kendisine 1 gün kıst + tam olarak münferit maaş yaptım.
1 günlük kıst verilen maaşın bordrosunda GSS Kişi ve Devlet kesintileri olan 8.46 + 5.64 olarak...
Merhaba Değerli Arkadaşlar.
Ücretsiz izin sonrası 14.09.2020 tarihinde göreve başlayacak 5510 Sayılı Kanuna tabi personelim var. 15'inden sonra kendisine münferit maaş yapacağım.
Ancak; bu ay toplu maaş hesaplaması yaparken önceki aylarda olduğu gibi kişiden GSS primi kesiliyor.
Bu personele...
Ben de tüm tutarların SGK'dan iade isteneceğini düşünüyordum, ancak kişi payları kişiden kesildiği için kişiye iade edilmesi gerekmiyor mu? yoksa devlet kişi payını da kişi namına yatırdığı için kendi mi alıyor. mantığını kavramak için soruyorum.