Arama sonuçlarınız

1. Süleyman Kambuk

DUYURU 14 Günlük Fark Maaş İşlemleri̇ İle İlgi̇li̇ Kbs Duyurusu

örnek tablo ve sgk kesintileri tablodaki 9 günlük verilerinden bildirdim. GSS devlet 14 günün rakamlarını hesapladım.
  2. Süleyman Kambuk

11 günlük farkın GSS lerini öderken 3 günlük GSS devlet primin üstüne ekleme yaparsanız kabul ediyor. sistem.
  3. Süleyman Kambuk

Konu Çözüldü Ayın 18 İnde Çalışan Eşin, İşten Ayrılması Sebebi Ile Verilen Aile Durum Bildirimi

zaten buradaki maddede açıkça belirtmiş izleyen aybaşından itibaren hak kazanır diye. kıstlı ödeme isteme gibi bir durum söz konusu değil. Yanlış hatırlamıyorsam Maliye bakanlığı KBS maaş programı da yeni başlayan memurlarda kıst aile yardımı çalıştırmıyor diye hatırlıyorum. Ödenecek olsa maliye...
  4. Süleyman Kambuk

Konu Çözüldü 4-B Sözleşmeli Personel Maaş Ve Sigorta Prim İşlemleri

malesef hatırlamıyorum net olarak. 2 sene de bir yaptığımızdan akılda kalmıyor.
  5. Süleyman Kambuk

işçilerde toplu sözleşme gereği yapıldığı için direk yazımızda biz toplu sözleşmeyi ekleyerek göndermiş ilgili birim. Siz yazınızda aşağıdaki gibi bir şey yazsanız da olur özetle. veyahut ıslak evrakla bildirmeniz gerekecektir. Bağlı bulunduğunuz SGK ile görüşmekte fayda var. Kurumumuz (SGK...
  6. Süleyman Kambuk

sgk ya yazı yazdırarak önceki dönemler için ek bildirim yapmak için sistemin açılmasını sağlar. (gerekçe ilgilinin açıktaki döneminin sonlanmasına ilişlkin belge) işçilerin toplu sözleşme farkı gibi 4b lileri de bu şekilde yaparsınız diye düşünüyorum.
  7. Süleyman Kambuk

hayır 14 günlükte hesaplanmış tutarlar vardı zaten çalışma günü temmuzda 9 gün olduğundan rakamları 14/9 oranında aldım. 30 a bölersek yanlış olur. Dipnot: GSS için ise gss kesilecek kişilerdense GSS devlet payını kıst yapmapacağız.
  8. Süleyman Kambuk

hiç bir sorun çıkmaz. bende manuel hesaplayıp kbs deki rakamları değiştirdim. (kadrolu)
  9. Süleyman Kambuk

Çözüm Bekliyor Açığa Alınan 4/B Sözleşmeli̇ Personel 01-14 Temmuz Maaş Farkı

çok karşılaşılan bir durum olmadığından belki sisteme entegre etmemişlerdir. manuel bordro düzenlenebilir. kanuni bir kısıtlama koysalardı elbet haberimiz olurdu.
  10. Süleyman Kambuk

Tartışma Sözleşme Ücreti Asgari Ücretin Altında Olan 4/B Sözleşmeli Personel

sözleşme ücretini değil de bildireceği SGK pek tutarını artırmak zorunda. Farklı anlayışa mahal vermemek adına düzelttim.
  11. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Yurtiçi Sürekli Görev Yolluğunu Hangi Kurum Öder

evet mantık konusunda hem fikiriz. Bir mağduriyet durumu oluşabilir. Ancak ne yazık ki; mantığımızdan ziyade kanun ve buna ilişkin yetkili mercilerin kararlarına uymak daha doğru olacaktır. Burada ölçü devletin zararı olmaması açısından bu şekilde yapmışlardır düzenlemeyi. Ayrılan kişinin...
  12. Süleyman Kambuk

Tartışma Sözleşme Ücreti Asgari Ücretin Altında Olan 4/B Sözleşmeli Personel

çok haklısınız. memurlarda buna gerek olmayacağını söylediler normalde ben memurlarda da elden manuel yapıyordum. ama ısrarla 4b sözleşmeli için istiyorlar..:D SGK açık açık. devlet Kurumlarını dolandırıyor desek yeridir.:lollol::lollol:
  13. Süleyman Kambuk

Gündem Devlet Memurlarının Yarım Zamanlı Çalışma Hakkının Kullanımına İlişkin Yönetmelik (Karar Sayisi: 10108) Yürürlüğe Girdi.

Devlet Memurlarının Yarım Zamanlı Çalışma Hakkının Kullanımına İlişkin Yönetmelik (Karar Sayisi: 10108) yürürlüğe girdi. https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2025/07/20250718-24.pdf
  14. Süleyman Kambuk

evet doğrudur. KBS hesaplatamadığından bordroyu manuel hazırlayıp düzeltmeniz gerekecektir.
  15. Süleyman Kambuk

kadrolu olsaydı değiştirebilirdiniz. hesaplanan rakamları da sözleşmeli de mecbur manuel bordro hesaplatmanız gerekecek. Bizde de ayın 10 unda askere gidenler var. 14 günlük farkı 9 günlük verilmesi gerekiyor. sistem yapmadığından elden hesapladım rakamları değiştireceğim. neyse ki Kadroluda...
  16. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Yurtiçi Sürekli Görev Yolluğunu Hangi Kurum Öder

Harcırah kanunu 57. maddeye göre hizmetin taallük edildiği kurum yani eski kurumunda hizmeti bittiği için yeni Kurumu diyebiliriz. Ancak; 59. maddede de peşin verileceği yazıyor. (peşin vermeyi yeni kurumu yapamayacağına göre eski Kurumu diyebiliriz buraya da. Mantıklı olan taşınma masrafının...
  17. Süleyman Kambuk

15 temmuzdan geçerli arttıysa sözleşme ücreti fazla vermiş gibi. ilgilinin maaş unsurlarından sözleşme ücretini geçici olarak 27.599,95 TL nin 15,57%artış halini girip hesaplatın. daha sonra tekrar düzeltirsiniz. olursa bu şekilde çözülebilir.
  18. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Haziranda Başlayan Sözleşmeli Personelin Kıst Maaşının Yeni Sözleşme Ücretinden Hesaplanması

maaş bilgi giril ekranına eski sözleşme ücreti alanına benzer sözleşmeli personeldeki ocak-haziran döneminde geçerli olan sözleşmeli personel ücretini yazarsanız sistem doğru hesaplayacaktır.
  19. Süleyman Kambuk

Tartışma Konaklama Belgesine Konaklama Ücreti Ödenirmi?

bezen oluyor böyle şeyler Harcama yetkilileri doğrudan iletişim kurmadığından ve konuya hakim olan genelde işi yapanlar(hazırlayan/muhasebeleştiren) olduğundan birbirimizi idare ediyoruz. :lollol:
  20. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 2025 Haziran Dönemi Prim Girişi Hatası

sgk'dakiler henüz sistemi açmamışlar. bazıları 1-14 temmuz farklarına ait kısımda haziran dönemi yerine temmuz dönemine giriyor. bu yüzden geciktirmiş olabilirler.
  21. Süleyman Kambuk

Tartışma Konaklama Belgesine Konaklama Ücreti Ödenirmi?

malmüdürlüğü de kendince kısmen haklı ama eksik bilgiden dolayı. sorun kanun ve yönetmeliklerde geçen düzenlemeler karışık ve düzensiz. Kabul etmeyen malmüdürlüğüne şu aşağıdaki maddeyi gösterin kabul eder. Harcama Belgeleri Yönetmeliğinde; -Yatacak yer temini için ödenen ücretlere ilişkin...
  22. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 2025 Yılı Temmuz Ayı Mali Ve Sosyal Haklar

KBS açıldı şuan. Hesaplama yapılabilir.
  23. Süleyman Kambuk

bizde acil açılmasını bekliyoruz. çarşamba izne çıkacak yöneticiler var. yarına kadar yapmamız lazım. Vekalet işleri KBS tanımlamaları vs. işlemler çok uğraştırıyor.:D
  24. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Prim İadeli Hayat Sigortası (Maaşta Vergi Avantajı)

sigorta evrağına bakınız. orada %100 ünü karşılar gibi bir ibare yoksa hayat sigortalarında ödenen tutarın yarısını %100 ibaresi varsa ödenen tutarı, KBS deki Şahıs Sigorta Poliçesi alanına yazmanız yeterlidir. İlgilinin elde ettiği gelirin %15 sınırına kadar sistem otomatik hesaplıyor. Bize...
  25. Süleyman Kambuk

Maliye Bakanlığının Maaş sistemine işlendiği için şaşmaz burası. :)
  26. Süleyman Kambuk

2025 Temmuz ayı Katsayıları: Aylık Katsayı : 1,170211 Yan Ödeme Katsayısı: 0,371113 Taban Aylık Katsayısı: 18,316014
  27. Süleyman Kambuk

Çözüm Bekliyor Maaş Hesaplamasında Vergi Muafiyet

vergi muaifiyetinde dönem maaş dönemi farketmeksizin herkes için 1-30 arası baz alınıyor.
  28. Süleyman Kambuk

Editörün Seçimi Memur Maaş Zam Oranları 2025 Temmuz (15,57)

bendede bu şekilde ama buraya güvenemiyorum. illaki bir yerden 1 kuruş eksi ya da fazla çıkartıyorum. :lollol:
  29. Süleyman Kambuk

işçiler zam almıyor bu sefer henüz sözleşmeleri belirlenmedi. yanlış mı hatırlıyorum :lollol:
  30. Süleyman Kambuk

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık %35,05 arttı, aylık %1,37 arttı Aralık 2024 Tüketici fiyat endeksi 2.684,55 Haziran 2025 Tüketici Fiyat Endeksi 3.132,17 Enflasyon Oranı =16,673930 Memur Zam Oranı %5 Aşılması Gereken Oran %6 Uygulanacak Zam Oranı %15,57
  31. Süleyman Kambuk

Programlar 4B Sözleşmeli Kişi Borcu Hesaplama Programı - Vergi Istisnalı

tebliğ tarihinden itibaren 1 ay içinde ödeme yapmazsa Hukuk birimi ile iletişime geçilmesi gerekmektedir. taksitlendirilmiş borçlarda ise maaştan kesinti yapılamaması durumunda ilgili dönemden itibaren 1 ay içinde
  32. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Sözleşmeli Personel Ücret Tavanı

doğrudur aynı ünvandakilere hizmet yıllarına göre eşdeğer sözleşme ücreti belirlemeniz yeterli olacaktır.
  33. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Sözleşmeli Personel Ücret Tavanı

ilk defa atama yapılıyorsa atama kararıyla birlikte Cumhurbaşkanlığından örnek sözleşme ücretlerini gösterir tablo geliyor. o belgeye ulaşın. o belgeye göre sözleşme ücretlerini uygulayın. (tarihi çok önemli) eğer ki daha önceden alınmış aynı ünvanda sözleşmeli varsa eş değer sözleşme ücreti...
  34. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Taşınır Kayıt Yetkilisi 4B Sözleşmeli Personelden Kefalet Kesintisi Yapılır Mı?

kesinti işçi memur 4b vb. tüm statülerden yapılır. mali sorumluluk zammı 575 yan ödeme puanı sadece kadrolu memurlara ödenir.
  35. Süleyman Kambuk

sgk gönderildiyse ben bu şekilde uygulama yapıyorum. bununla ilgili resmi bir dayanak olma sa da. (varsa da hatırlayamadım) primleri geri alamadığımız için mantıklısı bu şekilde kişiye ödetmek oluyor.
  36. Süleyman Kambuk

doğru doğru kafa gitti benim. süper hatırlatma için teşekkürler... mayıs ayını bildirdik unuttum. eskiden buradaki arkadaşlar hemen ödüyordu ona gitti kafam.
  37. Süleyman Kambuk

İstek-Öneri: Kişi borcu hesaplama cetveli çok basit ve kullanışlı. teşekkürler çalışmanız için . şöyle bir isteğim var. örneğin kişi bildirgeler yapıldıktan ve muhasebe ödedikten sonra ayın 1 i itibariyle istifa etti diyelim 14 günlük borç çıkarılacak bu 14 günlük sgk hakedilmeyen kısım için...
  38. Süleyman Kambuk

Programlar Memur Maaş Hesaplama 5510-5434

sabit ek ödeme oranını 0 yaparsanız sorun kalmaz. halen sorun devam ediyorsa birde exel ayarlarınızdan exel seçenekleri formüllerden yineleme değerlerini etkinleştirirseniz problem çözülecektir. sabit ek ödeme kısmı sağlık bakanlığı için kullanılıyor. Birisinin ricası üzerine ekledik. en fazla...
  39. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Geriye Dönük Maaş Ödemesinde Faiz Hesaplama

benim anladığımda şu şekilde kararı iyice baştan sonra okumakta ona göre değerlendirmekte fayda var.; Dava Tarihi 23.08.2024 Karar Tarihi 27.03.2025 karara göre dava tarihinden itibaren faiz ödemesinden bahsediyor. yani dava tarihinden önce ödeme tarihi olan maaşlara faiz uygulanmayacak. dava...
Geri
Üst Alt