Arama sonuçlarınız

1. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli 4924 Personelin Haziran Dönemi Maaşı Için Gelir Vergisi Istisnasını Ne Olmalı ?

Merhaba Arkadaşlar. Hem 4924 sözleşmeli personel hem de sürekli işçiler için Haziran dönemi maaşı için gelir vergisi istisnasını ne olmalı ? https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2022/01/20220127-5.htm
  2. Rıdvan Ercan YILDIZ

Programlar İşçi Kıdem Tazminatı Karşılık Ayırma Programı

Rıdvan Ercan YILDIZ Kullanıcımız yeni bir kaynak oluşturdu: İşçi Kıdem Tazminatı Karşılık Ayırma Programı - işçi kıdem ayrıma Bu kaynak hakkında daha fazla bilgi ...
  3. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli 2022 Yılı Ocak Ayına Ait Mali Ve Sosyal Haklara İliskin Genelge (Sıran No:1)

22/01/2022 EDİT: Bu Genelge Yürürlükten kaldırılmıştır. https://www.maasmutemeti.com/forum/konu/2022-yili-ocak-ayina-ai-t-mali-ve-sosyal-haklara-ili-ski-n-genelge-guencel.21961/ 2022-Yili-Ocak-Ayina-Ait-Mali-ve-Sosyal-Haklara-Iliskin-Genelge 06 Ocak 2022 Kamu Görevlilerinin Geneline ve...
  4. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli Kbs Aralık Ayı Maaş Ve Ücretlerinin Avans Olarak Ayrılması

Merhabalar Arkadaşlar. Maaş avasları hakkında detaylı bilgi edinebileceğimiz bir yönetmelik,genelge veya başka bir şey mevcut ise paylaşır mısınız ? Tereddütte kaldım. Kbs bu ay maaş ve ücretleri tam 2ye bölmüş tüm tutarları. Diğer yarısı avans. Avans için Olması gereken nedir sizce ...
  5. Rıdvan Ercan YILDIZ

Mutemet Arşivi Toplu İş Sözleşmesi Hesaplama Cetveli

Merhaba Arkadaşlar. Bildiğiniz üzere dün paylaşılan yazıya istinaden Sağlık Bakanlığı Toplu İş Farklarının En geç pzartesiye kadar bitirilmesi istedi. Hesaplamalarını yapmayan arkadaşlar için daha önce üzerinde çalıştığım fakat bitiremediğim ama kullanacak olan arkadaşlara bayağı rahatlık...
  6. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli Tus Sürekli Görev Yolluğu

HAstanemizde görevli iken yaksaık 2 sene evvel b şehrine uzmanlık eğitimi için giden Dr'a sürekli görev yolluğu ve tüm unsurlarını ödedim. Kişi 22.01.2021 tarihinde gittiği yerden istifa edip hastanemizde tekrar başladı ve yine aynı gün 22.01.2021'de yine Eski uzmanlık yeri olan B şehrine baska...
  7. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli 5434'E Tabii Memurlar Için Gss Hesaplama

Arkadaşlar Merhaba. İyi bayramlar. Herkesin evde olduğunuda biliyorum ama yine de konuyu açmak istedim. Elinde 5434'e tabi mmeur için %12 gss hesaplama cetveli olan varsa paylaşabilir mi ? Manuel hazırladığım bi bordro oluşturdum fakat tutarlar Kbs ile uyuşmuyor nedenini de anlayamadım. 3 TL...
  8. Rıdvan Ercan YILDIZ

Mutemet Arşivi Sağlık çalışanına Nisan Ayı İtibari İle 4 Ay Ek Ödeme Hk.

Resmî gazetede yayınlanan karar ile Sağlık Bakanlığı Personeline (Sağlıkçılara) Nisan Atında Geçerli olmak üzere 4 ay ek ödeme kararı. Başlasın zorlu süreç yine 😁
  9. Rıdvan Ercan YILDIZ

Görüş Yazıları Sağlık Bakanlığında Uzman Hekim haricindeki personele İcap Ücreti Ödenirmi?

Merhabalar; Uzman Hekim haricindeki personele İcap nöbetin ödenip ödenmyeceği yönündeki Maliye Bakanlığının Görüşü ektedir. Devamı ektedir..
  10. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli Uzmanlık Eğitimi Sürekli Görev Yolluğu

Merhaba Arkadaşlar. Daha önce kurumumuzdan Sağlık Baknalığı kadrosu ile Uzmanlık kazanan(İzmir'de) Pratisyen tabip için ayrılırken SGY ödemesini yaptım. Fakat tabip 2 yıl aradan sonra (dün) okuduğu bölümü bırakıp yeniden tus kazandı. Yine Sağlık Bakanlığı kadrosu ile. (Yeni Tus yeri yine İzmir)...
  11. Rıdvan Ercan YILDIZ

Mutemet Arşivi Sürekli İşçilerin (Öz Sağlık ve Sosyal Hizmet) 2021 Enflasyon Farkı

Sürekli İşçilerin Enflasyon Farkı ile bakanlık yazısı ektedir. Kolay gelsin.
  12. Rıdvan Ercan YILDIZ

Mutemet Arşivi 696 Khk Kapsamındaki İşçilerin İş Kolları Güncellemesi

696 sayılı khk ile kadroya geçirirken işçilerin asıl iş kolu ile tescil edilmesi ile ilgili yazı ektedir.
  13. Rıdvan Ercan YILDIZ

Mutemet Arşivi COVİD-19 Pandemisi nedeniyle sağlık tesislerinde ek ödeme yapılmasına dair usul ve esaslara ait EKOBS güncellemesi tamamlanmıştır.

Genel Müdürlüğümüzün 08.04.2020 tarihli ve 49022165-045.03-E.280 sayılı COVİD-19 Pandemisi nedeniyle sağlık tesislerinde ek ödeme yapılmasına dair usul ve esaslar kapsamında sistem güncellemesi tamamlanmıştır. İlgili usul ve esaslar çerçevesinde EKOBS?ta; 1. Bordro dönemi oluşturulduğunda...
  14. Rıdvan Ercan YILDIZ

Editörün Seçimi Elazığ Depreminde Görevli Personele Tazminat Ödenmesi

24.01.2020 Tarihinde Elazığ İli Sivrice Merkezli Meydana gelen depremde görevli personele 6 ay süre ile tazminat ve fazla mesai ödenmesine ait kararname ektedir. Tazminat 6 ay süre ile aylık 693,50 TL olarak ödenecektir. Eşlerin ikisi görevli ise tazminat %75 olarak uygulanır. Her bir iş için...
  15. Rıdvan Ercan YILDIZ

Mutemet Arşivi 2020 Yılı Giyecek Yardımı Genelgesi

Duyuru ve eklere ait link
  16. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesine İlişkin Duyuru (28 Kasım 2019)

Aylık Prim ve Hizmet Belgeleri ve Muhtasar Beyannamenin birleştirilmesi ile oluşturulan Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi 01.01.2020 tarihinde (Ocak/2020 dönemine ait olup, 26 Şubat 2020 tarihine kadar yapılacak beyanlar ile) Türkiye genelinde uygulamaya geçecektir. Beyanname verilirken sorun...
  17. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli EKOBS 209 Sabit Ödeme Ssk İşçi-İşveren Kesintisi Yapılır mı ?

Arkadaşlar Merhabalar; Diş Hekimimi yanlışlıkla Ekobsa kaydederken 657 4b Sözleşmeli olarak kaydettim. İlgili kasım ayına ait DSSO hesaplamamı yapıp dönemi kesinleştirdim. Bordroyu incelerken bu personelim için Ssk işçi ve işveren kesintisi yapıldığını gördüm. DSSO Ödemelerinden personel 4b'li...
  18. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli Ek Tazminat 28b Ödeneği ile ilgili bilgi

Arkadaşlar Merhabalar; 28b ödeneği nedir ? Kimlere Ödenir ? Hesaplaması Nasıl yapılmaktadır ? Maktu tutarlar nasıl hesaplanmaktadır ? Kolay gelsin.
  19. Rıdvan Ercan YILDIZ

Mutemet Arşivi Sürekli İşçilerin Ücret Farkı Uygulama Birliğine Ait Sağlık Bakanlığı Yazısı

Sağlık bakanlığı kadroya geçen işçilere % farkları ile ilgili yazısı.
  20. Rıdvan Ercan YILDIZ

Kaynaklara Taşındı 4924 Sözleşmeli Personel Maaş Programı

Program 2021 Katsayılarına göre güncellenmiştir. Dosya Ektedir. Kolay gelsin. Not: Program HARUN KURU'ya Aittir.
  21. Rıdvan Ercan YILDIZ

Programlar 4B Sözleşmeli Maaş Hesaplama Programı

Tüm programlara kısaca bakabildim. Erhan Zorkul Bey'in ellerine sağlık. 1-Kıst ve Tam maaş programları tek dosyada yapılsaydı daha iyi olurdu. 2-Mutemet arkadasın biri bu programı kullanmak istese eksiklerin olduğunu unutmaması gerekir. Keşke progam tüm ekleri vermiş...
  22. Rıdvan Ercan YILDIZ

Kaynaklara Taşındı Sürekli İşçi Tediye Günü (Kıst) Hesaplama Programı

Merhaba Arkadaşlar; Tüm Bakanlıklarda İşkur bünyesinde veya açıktan atama ile başlayan sürekli işçiler var. Bunlara ait tediye ödemeleri kıst olarak hesaplanacağından ve bu hesaplamada gün sayısında sıkıntı yaşayan arkadaşlar için Tediye gün hesaplama excel hesaplama tablosunu ekliyorum. Sadece...
  23. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli Ücretsiz izin hk.

Merhaba Hayırlı Cumalar. Ayın 14ünd ücretsiz izne ayrılan 5510 SK. personelim var ve ben bu personele ayrılışı özlükten geç bildirildiğinden dolayı tam maaş ödemesi yaptim ve kseneklerini tam bildirdim. Bu personel için Gss bildirimi hariç tüm ödemeleri geri iade almam yeterli midir ? Yoksa...
  24. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli Emekli olan sürekli işçi yolluğu

Merhabalar. Emekli olan 2 sürekli işçim var İl Sağlık müdürlüğünün oluruna istinaden bunların emeklilik işlemini yaptım ve SSK ayrılış bildirgelerinide düzenledim. Netten araştırdım ödenir diye fakat emin olamadım. Bu işçilere Memurlarda olduğu gibi emekli yolluğu ödenmesi gerekir mi gerekmez mi ?
  25. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli Uzmanlık Görevlendirme Yolluğu

Merhabalar ; Yaklasık 6 ay önce Kadrosu Sağlık Bakanlığında kalarak uzamanlık eğitimi için Manisa'ya giden tabipe Sürekli görev yolluğu ödedim. Şimdi ise aynı tabip yök kadrosu ile baska ile atandı ve uzmanlık eğitimi için gittiği kurumdan ayrılarak tekrardan asıl kadrosu olan bizim hastanede...
  26. Rıdvan Ercan YILDIZ

Görüş Yazıları Aile Çalışma Bakanlığı Sürekli İşçi Asgari Ücret Hakkında Görüş Yazısı

Asgari ücret altında kalanları asgari ücrete sabitleyip %4 zam verilecek diyor . Farkı ödemeyen mutemetlerin bu yazıya istinaden ek bordro yapıp farkı ödemeleri gerekecektir.
  27. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli KBS 4B Kıst Maaş (Aralık) Sözleşme Ücreti Hatası

Merhabalar. İşe başlayan personelin kıst maası girdim fakat Kbs 2019 brüt ücretine göre hesaplama yapıyor 21.12.2018 de başlayan personele kıst sözleşme ücreti 2870,97 TL olarak atıyor. Gelmesi gereken 2592,76 TL'dir. Bu duruma nasıl müdahale edilebilir ? 278,21 TL'lik fazla ödeme çıkıyor.
  28. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli İki Dönem Kıst Maaş Hesaplaması

Merhabalar. 16.11 de işe başlayıp 21.11.2018 De askere giden ve 17.12.2018 de tekrar göreve başlayan personelin maaşı kbs de nasil hesaplanmalıdır . Kasım kıstı manuel mi yapmam gerekiyor manuel yapsam kesenekten ceza gelir mi ?
  29. Rıdvan Ercan YILDIZ

Çözümlendi | Kilitli 4B Prim Uyuşmazlığı

Merhabalar. 4b ağustos bildirgelerini bildireceğim fakat bildirge birbirini tutmuyor. Ödeme emrinde ki Bildirge toplamı e-bildirgeden 45,06 TL fazla cıkıyor çözemedim bir türlü sorun nerden kaynaklanıyor olabilir ?
  30. Rıdvan Ercan YILDIZ

Programlar 4/B Sözleşmeli Personeller Için 14 Gün Katsayı Fark Bordrosu

Emeğinize sağlık dosyada eklense süper olur @Eren Yasin Hocam.
  31. Rıdvan Ercan YILDIZ

Editörün Seçimi 4B Personel 2018 2.Dönem Sözleşme Ücretleri

4B Sözleşmeli Personel 2018 2.Dönem Brüt Ücretler Ektedir. Sadece 5 Yıldan az olanlar ve 5 Yıldan10 Yıla kadar olanları ekledim. Diğer sözleşme brüt ücretlerini gün içerisinde dosyaya eklerim. Kolay Gelsin.
  32. Rıdvan Ercan YILDIZ

Öneri | İstek ve Şikayetler Mesaj düzenleme

Merhabalar. Hocam Ellerinize sağlık forum çok iyi olmuş. Tüm kullanıcılar için kendi mesajlarını düzenleme yetkisi verilirse çok iyi olacak. Gereksiz mesajlar atılmamış olur. Önceden düzenleyebilirduk. Tekrardan aktif edilimesi iyi olur bence. Kolay Gelsin.
  33. Rıdvan Ercan YILDIZ

Mutemet Arşivi 2018 Yılı Giyecek Yardımı Genelgesi

2018 Yılı Giyecek Yardımına İlişkin Bumko Genelgesi Yayınlanmıştır. Genelge ve diğer ekleri için linki Tıklayınız. http://www.bumko.gov.tr/TR,4717/giyecek-yardimina-iliskin-yonetmeligin-uygulanmasina-iliskin-genelge.html
  34. Rıdvan Ercan YILDIZ

Mutemet Arşivi 4924 Sözleşmeli Maaş Ödeme Emri

4924 Maaş Ödeme Emri Mys sistemine işleme adımları. Harcama Talimatınızı oluşturduğunuzu varsayarak ödeme emri işlemi kısmını detaylı anlatacağım. Bunun için Harcama talimatının nasıl oluşturulacağı kısmını kısaca yazıyorum. 1) Harcama Yönetimi- Harcamalar - Harcama Yönetimi- Sağ...
  35. Rıdvan Ercan YILDIZ

Mutemet Arşivi Mys Stajyer Ücreti Ödeme Emri

Yeni sistemde Stajyer Öğrenci Ücretlerini tüm adımları ile madde madde anlattım arkadaşlar umarım yardımcı olur. Biraz uzun oldu ama malum yeni sistem. :) Mys Giriş Yaptıktan Mali Yönetim Sistemi 1) Harcama Yönetimi 2) Harcamalar 3) Harcama Yönetimi 4) Sağ Tarafta Yeni harcamaya tıklanılır...
  36. Rıdvan Ercan YILDIZ

Mutemet Arşivi Toplu iş sözleşmesi 12 Puanlık artış

2018 güncellemesi ile bizde tabnip ve diş tabiplerine 12 puanlık artış yapmışlar. Yazılım firması ile görüştüm bu artış sağlık bakanlığını kapsamıyor diyede belirttim (https://www.maasmutemeti.com/forum/Thread-tabip-ve-dis-tabipleri-icin-12-puan-konusu Ömür Hocamın belirttiği şekilde)...
  37. Rıdvan Ercan YILDIZ

Mutemet Arşivi 663 ADS Merkezleri İçin Ek Ödeme Hesaplama (Excel)

ADSM yöneticilerine ait ek ödeme hesaplaması yapılması için hazırlanmıştır. Hesaplama programı ektedir. Formüller kilitlidir fakat gizli değildir hesaplamaları inceleyebilirsiniz. Hatalı veriler veya formüller varsa lütfen başlık altında bildiriniz.
Geri
Üst Alt