Arama sonuçlarınız

1. iconium

Çözümlendi | Kilitli 14 Ocakta ayrılan personelin 14 günlük fark maaşına ait bildirge

Merhaba. Kurumumuzda 4/B statüsünde çalışan bir personel 14.01.2021 tarihi itibariyle (14'ünde de çalışmış sayılarak) ücretsiz izin kullanmak üzere görevinden ayrılmıştı. 2020/12 dönemine ait bildirgeyi 14 günlük fark maaşı eklemeden daha önceden vermiştim. 2021/01 dönemine ait bildirgenin...
  2. iconium

Çözümlendi | Kilitli Ücretsiz İzin nedeniyle sözleşmesi feshedilen personelin sağlık sigortası

Merhaba. Kurumumuzda sözleşmeli olarak çalışan personel 15.01.2021 tarihinden itibaren çocuğu nedeniyle ücretsiz izne ayrıldı. Başka bir deyişle ücretsiz izin hakları olmadığı için daha sonra yeniden çalıştırılmak üzere sözleşmesi feshedildi. Bildiğim kadarıyla ücretsiz izinli olduğu dönemde...
  3. iconium

Çözümlendi | Kilitli Sürekli işçinin yeni işyeri dosyasına nakli ve işten ayrılış bildirgesi

Merhaba. Kurumumuzda çalışan 1 sürekli işçi, diğer sözleşmeli memurlarla birlikte aynı SGK işyeri dosyasında idi ve bildirgeleri diğerleriyle birlikte veriliyordu. Son iş kolları yazısı gereğince bu işçi için SGK'dan yeni işyeri dosyası açtırdık. eski işyeri dosyasından 31.10.2020 itibariyle...
  4. iconium

Çözümlendi | Kilitli Ücretsiz İzin Dönüşü Münferit Yapılan Maaşta fazla kesilen GSS primi

Merhaba. Bir personelim ücretsiz izin sonrası 14.09.2020 tarihi itibariyle görevine başladı. Toplu maaşa yetişmediği için ayın 15'inden sonra kendisine 1 gün kıst + tam olarak münferit maaş yaptım. 1 günlük kıst verilen maaşın bordrosunda GSS Kişi ve Devlet kesintileri olan 8.46 + 5.64 olarak...
  5. iconium

Çözümlendi | Kilitli Ücretsiz İzinden Dönen Memur (5510) GSS Primi

Merhaba Değerli Arkadaşlar. Ücretsiz izin sonrası 14.09.2020 tarihinde göreve başlayacak 5510 Sayılı Kanuna tabi personelim var. 15'inden sonra kendisine münferit maaş yapacağım. Ancak; bu ay toplu maaş hesaplaması yaparken önceki aylarda olduğu gibi kişiden GSS primi kesiliyor. Bu personele...
  6. iconium

Çözümlendi | Kilitli Kişi borcunda SGK'dan iadesi istenecek primler

Merhaba. Askere giden sözleşmeli personele kişi borcu çıkardım. Aşağıdaki excel tablosundaki SGK'dan istenecek tutarın hepsi mi Hazineye iadesi istenecektir. Yoksa kişi payları olan % 9 ve %5 oranındaki kesintiler kişiye, kalanları ise Hazineye mi iade edilecektir.
  7. iconium

Çözümlendi | Kilitli Askerden dönen sözleşmeli personelin e-bildirgesi

Merhaba. Askere giden sözleşmeli personelin SGK çıkışını yapmıştım. 22.07.2020 tarihinde askerden döndü, Ağustos maaşıyla birlikte 22.07.2020 - 14.08.2020 tarihleri arasındaki kıst maaşını verdim. Kıst verilen maaş Temmuz dönemine ait olduğu için Ağustos bordrosunda kişiye ait kıst bölümden...
  8. iconium

Çözümlendi | Kilitli Kişi borcunda kesilmesi gereken gelir vergisinin fazla çıkması

Merhaba. 10 Temmuz'da açığa alınan ve 15 Temmuz maaşını yaptığım bir Hâkim'in kişi borcu cetvelini aşağıdaki excel tablosu ile düzenledim. Ancak excel tablosunda gelir vergisi kısmında kesilen ve kesilmesi gereken miktarlarındaki tutarsızlık kafama takıldı. Kişinin bordrosunda gelir vergisi...
  9. iconium

Çözümlendi | Kilitli %100 artış için karşılaşılan kesenek hatası

Merhaba değerli arkadaşlar. 5434'e tabi 3 personelin keseneklerini bildirirken %100 artışla alakalı olduğunu düşündüğüm aşağıdaki hata ile karşılaşıyorum. Ödeme emri SGK toplamı 5.539,09 TL Hatalı kayıtları düzelt dediğim zaman da 5.609,51 TL'ye yükseltiyor. Çözümü konusunda yardımcı...
  10. iconium

Çözümlendi | Kilitli 5510 Sayılı Kanuna Tabi Açıkta Bulunan Hâkimin Keseneği

Değerli arkadaşlar. 10.07.2020 tarihinde 5510 sayılı kanuna tabi bir Hâkimimiz açığa alındı. Kişinin Temmuz 2020 maaşını verdik. Şimdi keseneklerini gönderirken primlerin 1/2 oranında gönderileceği için tam yaptığım maaştaki bordroda bulunan SGK primi tutarlarını ikiye böldüm ve tutarları...
  11. iconium

Çözümlendi | Kilitli 10.07.2020 tarihinde açığa alınan Hâkimin (5510) maaş, kişi borcu ve kesenek işlemleri

Merhaba değerli arkadaşlar. Hakimler ve Savcılar kurulu adliyemizde çalışan bir Hâkimi (5510) 10.07.2020 tarihinde açığa aldı. Kişinin Temmuz 2020 maaşını da yapmıştım. Bu kişiye 14 günlük maaş da verileceğinden KBS sisteminde 10 gün için tam, 4 gün ise 2/3 şeklinde maaş hesaplama imkânı...
  12. iconium

Çöp Kutusu Reklam bannerinin kaldırılması

Kullanıcıların yazdığı postun içine kare şeklindeki banner reklamı yerleştirmek hiç estetik değil. Sayfanın başka bir köşesine yerleştirilebilir, kullanıcının yazdığı alanı işgal etmek çok şık değil. adeta sen yazını şuraya yaz ben de senin alanına yerleşeyim dercesine kullanıcıların gözüne...
  13. iconium

Çözümlendi | Kilitli Dönem ortasında işe başlayan 4/B'li bildirgesi

Merhaba, kurumumuzdaki 4/B li personelin Şubat 2020 bildirgesini henüz vermedim. 26.02.2020 tarihinde göreve başlayan 4/B'li personeli de katarak bildirgeyi vermek istiyorum. Aşağıda bildirge ekranının görüntüsü ve kişiye ait maaş bordrosu var. Nasıl yapmam gerektiği konusunda yardımlarınız...
  14. iconium

Çözümlendi | Kilitli Ücretsiz GSS Primi Ödeme Zamanı ve Şekli

Merhaba. 17 Şubat'tan itibaren ücretsiz izine ayrılacağı kesin olan 5510 Sayılı Kanuna tabi memurun 2 günlük maaşını diğer memurların maaşına ekleyerek yaptım ve 2 günlük (15 ve 16 Şubat günlerine ait) maaşını 15 Şubat'ta aldı ve ücretsiz izne ayrıldı. 1) 17 Şubat – 14 Mart dönemine ait...
  15. iconium

Çözümlendi | Kilitli 17 'sinde ücretsiz izne ayrılacak personelin kıst maaşı

17 Şubat'ta ücretsiz izne ayrılacak personelin 2 günlük maaşını Şubat maaşında diğerlerinin içine katmak istiyorum. Bununla ilgili KBS'de yapmam gereken nedir? Kişi borcuyla uğraşmamak adına . Yardımlarınız için teşekkürler.
  16. iconium

Çözümlendi | Kilitli HİTAP Ceza İnfaz Kurumu

Merhaba. Ceza İnfaz Kurumu için HİTAP'da Adalet Bakanlığı personeli seçimi yapamıyorum. Aşağıdaki görselde görüldüğü üzere aktif değil. Yardımlarınız için teşekkürler.
  17. iconium

Çözümlendi | Kilitli 04 Ocakta Askere giden personelin 14 günlük fark maaşı

Merhaba. Kurumumuzda çalışan 2 Cumhuriyet Savcısı bedelli askerlik nedeniyle 04.01.2020 tarihi itibariyle görevden ayrıldı. Bugün 14 günlük fark maaşları yaparken banka listesinde isimlerinin çıktığını farkettim. KBS'den ayrılış işlemini yapmıştım. 4 günlük kıst vermesi gerekmez miydi? ayrıca...
  18. iconium

Çözümlendi | Kilitli Unvan Değişikliği Maaş Farkı (5510)

Merhaba. İcra Kâtibi iken görevde yükselme sınavı ile icra müdür yardımcılığına atanan bir personel 14 Ekim'de kurumumuzda göreve başladı. Geldiği yer maaşını yaptığı için 15 Ekim maaşını eski unvanına göre aldı. Maaş farkı bordrosu yapmak için kişiden e-devletten bordro getirmesini istedim...
  19. iconium

Çözümlendi | Kilitli Kadro Derecesi Değişikliği Nedir?

Merhaba. Ekli yazı ve tablo Bakanlığımızın Taşra Atama Şube Müdürlüğünden geldi. Bazı kişilerin kadro derecelerini düşürmüşler. 1- Kadro derecesinin düşmesi ne anlam ifade ediyor? 2- Neden herkese değil de bazı kişilere geliyor? 3- Değişikliğin bu kişilere bir faydası var mı? Cevaplarınız...
  20. iconium

Çözümlendi | Kilitli Geriye dönük aile yardımı ödemesi (KBS İşlem Süreci)

Merhaba Forumda arattım ancak geçmişe dönük aile yardımının ödenip ödenmeyeceği konusu tartışılmış, ancak nasıl yapılacağı konusunda herhangi bir konu başlığı bulamadım. 7 Eylül'de doğum yapan bir memurun 15 Eylül maaşı hesaplandığı için çocuk yardımı verememiştik. Bu ay maaşıyla birlikte...
  21. iconium

Çözümlendi | Kilitli 5510 Sayılı Kanuna Tabi Personelin Kesenek İadesi

Merhaba. Bir personelimiz bedelli askerlik hizmetini tamamladı. Burada bir üstadımızın yaptığı excel kişi borcu cetveliyle hesaplama yaptım. Kişi evli, 1 çocuklu ve eşi çalışmıyor 1- Kişinin bakmakla yükümlüsü bulunduğu çalışmayan eşi ve 1 çocuğu olduğu için GSS primlerinin iadesini istemedim...
  22. iconium

Çözümlendi | Kilitli Kadrolu Personel Çocuk Yardımı

Merhaba değerli arkadaşlar. Kurumumuzda kadrolu olarak çalışan kadın memur 07.09.2019 tarihinde doğum yaptı. Eşi serbest avukat. KBS Aile Bilgileri Girişi ekranından çocuğun kaydını MERNİS'ten getirdim. Ekte gönderdiğim şekilde işledim, ancak Ekim Maaşını hesaplattığımda bordroda çocuk yardımı...
  23. iconium

Çözümlendi | Kilitli Stajer Öğrenci Ay İçinde Staja Başlama

İyi Çalışmalar, Öğrenciler 11.09.2019 tarihinde birimimizde çarşamba, perşembe ve cuma günleri olmak üzere haftada 3 gün olarak staja başladılar. Bu kişilerin ücretini hesaplarken 19 günlük olarak mı hesaplanır, konu hakkında yardımlarınızı bekliyoruz.
  24. iconium

Çözümlendi | Kilitli Bedelli Askerlik Nedeniyle Aylıksız İzin (5510 S.K. ve Bakmakla Yükümlüsü Bulunan)

Merhaba değerli arkadaşlar. Konuyla ilgili daha önce başlık açılmış, benim örneğin biraz farklı; ancak kilitlendiği için oraya yazamadım. Bedelli askerlik yapacak personele ilişkin bilgiler. * Sevk tarihi 24.08.2019, * Ağustos maaşını almış, * 5510 Sayılı Kanuna tabi, * Bakmakla...
  25. iconium

Çözümlendi | Kilitli E-Bildirge Ekranı Kullanıcı Değiştirme

Merhaba Değerli Arkadaşlar. Sözleşmeli personel için https://ebildirge.sgk.gov.tr/WPEB/amp/loginldap adresini yazarak kullandığımız ekrandaki kullanıcıyı değiştirmek istiyoruz. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımları için şimdiden teşekkür ederim.
  26. iconium

Çözümlendi | Kilitli Terfi yapılmasına rağmen bordroya yansımıyor.

Merhaba değerli arkadaşlar. Bir personelimiz 7-3'ünden 6-1'ine Temmuz 2018'de terfi etti. KBS ekranında kişinin terfi giriş sayfasına girdiğimde 6-1'i gözükmesine rağmen ana ekranda 7-3'ü gözükmekte, aynı şekilde bordro dökümüne baktığımda da 7-3'ü gözükmekte. Kişi terfi döneminde ücretsiz izne...
  27. iconium

Çözümlendi | Kilitli Yeni başlayan 4/B Sözleşmeli Personelin SGK prim bildirimi

Kurumumuza 22.02.2019 tarihinde göreve başlayan 6 tane personelimiz var. Prim bildirgelerini 1 ay geriden veriyoruz ve 15 Şubat - 14 Mart SGK prim bildirgesini henüz vermedik. Posta ekli ekran görüntüsünde 12 adet personelin Şubat Bildirgesinin yanı sıra yeni başlayan 6 personeli nasıl...
  28. iconium

Çözümlendi | Kilitli Bedelli Askerlik Nedeniyle Ücretsiz İzin Kişi Borcu (5510)

Değerli üstadlar. Bedelli askerlik nedeniyle 5510 Sayılı Kanuna tabi bir personelimiz Şubat maaşını peşinen aldı ve 16.02.2019 tarihi itibariyle askere gitti. Kişi 09.03.2019 tarihinde (Cumartesi) terhis oldu ve 11.03.2019 Pazartesi tarihinde göreve başladı. Dolayısıyla kişi 15 Şubat 2019...
  29. iconium

Çözümlendi | Kilitli Askerden dönen memurun tekrar işe başlatma tarihi

21 gün bedelli askerlik nedeniyle 16.02.2019 tarihinde asker olan ve terhis belgesinde terhis tarihi olarak 09.03.2019 tarihi yazan personelin ekli fotoğraflara göre girişi doğru yapılmış mıdır? İşe başlama tarihi 10.03.2019 yaptım. Askerlik bitiş tarihi ise 09.03.2019. Değerli üstadların...
  30. iconium

Çözümlendi | Kilitli Eşi ihraçtan dönen personele kişi borcu (eş yardımının geri alınması)

Kurumumuzda çalışan personelin kocası KHK ile ihraç edildi ve yaklaşık 2 yıl sonra görevine iade edildi. İhraçtan sonra eş yardımına hak kazanan personelimize kocası ihraçtan dönüp işe başlatıldığı için verilen eş yardımının iadesi için kişi borcu çıkarılır mı? eş yardımının yanısıra asgari...
  31. iconium

Çözümlendi | Kilitli Bedelli Askerlik Nedeniyle Sözleşmeli Personelin SGK çıkışı ve prim bildirgeleri

1) 18.01.2019 tarihinde kurumumuzda çalışıp ertesi günü 19.01.2019 tarihi (Cumartesi) itibariyle asker olacak sözleşmeli personelin çıkışı hangi gün yapılmalıdır? 2) Bu kişinin 15 Ocak maaşını yaptım ve askerden 10 Şubat'ta dönecek ve işe başlayacak, ben 15 Şubat maaşına ekleyecek...
  32. iconium

Çözümlendi | Kilitli Geçmişe Dönük Eş Yardımı KBS'den mi MYS'den mi?

Değerli arkadaşlar. Kurumumuzda çalışan erkek memurun yine aynı kurumda çalışan memur eşi 02.07.2018 tarihinde ücretsiz izne ayrıldı. Erkek memur ücretsiz izne ayrılan eşi için 15.07.2018 tarihinden sonra E-Devlet üzerinden aile durum bildirimi formu gönderdi ve eş yardımı talebinde bulundu...
Geri
Üst Alt