Arama sonuçlarınız

1. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli Bayram Öncesi Maaş İşlemleri

Ayın 1 i ile 5 i arası maaşları yapar teslim ederiz. O ilk hafta bizler için biraz sıkıntılı. Erken ödeme olursa da ertesi hafta bir gün tarih belirler öderler. Bayram dönüşü de normal kesenekleri yaparız.
  2. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli Yolluklar Hangi Bütçeden Yapılır

Sağlık bakanlığının 2024 bütçe çağrısı yazısında geçici görev yolluklarının öncelikle genel bütçeden ödenmesi gerektiği belirtilmişti. Sayman da size bunu söyleyecektir.
  3. Ali Selvi

Tartışma Özel Hizmet Tazimatı Hatalı Olan Personel Listesinde" Aynıyat Saymanının Özel Hizmet Tazminatının Hatalı Kayıt

KBS bu konuda sorumluluk almıyor bu alan mutemet veri girişine açık olduğu için sorumluluğu bize bırakıyor. hatırlarsanız ocaktaki tazminat güncellemesinde de duyuru olarak biz sistemden güncelledik ancak siz mutlaka kontrol edin sorumluluk sizde demişlerdi. Bu yazılımsal değil yasal olarak...
  4. Ali Selvi

Tartışma Özel Hizmet Tazimatı Hatalı Olan Personel Listesinde" Aynıyat Saymanının Özel Hizmet Tazminatının Hatalı Kayıt

Evet bu konu önemli. KBS ocakta bunu otomatik 155 yaptı ancak şimdi hata raporunda gösteriyor bununla ilgili resmi bir yazı çıksa iyi olur.
  5. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli 18 Martta Emekli Olacak Memur Personel Iş Ve Işlemleri

SGK, KBS ve kullandığınız başkaca programlar var ise oralardan da emekliye ayrılma koduna almayı unutmayın. :D
  6. Ali Selvi

Tartışma Bi̇r Fi̇kri̇m Var (Muhasebat Genel Müdürlüğü)

Hocam genel olarak konu başlıklarını belirleyelim sonra herkes kendi cümleleri ile talebini iletsin.
  7. Ali Selvi

Tartışma Bi̇r Fi̇kri̇m Var (Muhasebat Genel Müdürlüğü)

Ben de tam kişi borcu oluşturmayı kbs den otomatik yapabilmeyi yazacaktım. Ayrıca maaşı kbs den hesaplanan personeller için SGK ile entegrasyon sağlanarak keseneklerin (tıpkı BES'ler gibi) otomatik gönderilmesi sağlansa çok iyi olur.
  8. Ali Selvi

Excel Soru Excel Dosyasını Text Formatına Dönüştürebilme

Bunun için excel kodlama yapmak gerekiyor. Excel maaş programlarının bazıları bu işlemi yapıyor. Kodları kilitli olmayan bir maaş hesaplama programı bulup oradan örnek olarak bakabilirsiniz.
  9. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli Ekobs'ta Ücretsiz İzin Dönüşü Olan Personele Geriye Dönük Temel Ve Teşvik Hesaplaması Yapamıyorum.

Bu kişinin hizmet alanı çalışma bilgileri tanımlanmış mı kontrol edin. Bir de bu kişiye ilgili dönemlerde bakşa izin-rapor gibi izin bilgisi girilmiş olabilir. onu da kontrol edin.
  10. Ali Selvi

Tartışma Bakanlığın Görüş Yazıları Bağlayıcı Mıdır?

Görüş yazıları adı üstünde idarelerin konu hakkındaki görüşünü belirtir. Bazen görüşü yazan kişiye göre görüş değişiklik gösterebiliyor. Son karar idarenize aittir. Görüş yazısının bağlayıcılığı yoktur. İdarelere yol göstericidir.
  11. Ali Selvi

Tartışma Emekli Olan 5434 Tabi Memur Personelin Iş Ve Işlemleri

Emekli yolluğu ödemeyi unutmayın.
  12. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli Bir Önceki Yıla Ait Döner Sermaye Matrahları Kbs Ye Girilmeli Mi ?

Gelir vergisinde kıstas tahakkuk tarihidir. Bu ödeme her ne kadar ocak ayı içerisinde yapılmış olsa da tahakkuk tarihi olarak Tek düzen muhasebe sistemine 31.12.2023 tarihli giriş yapılarak 2023 tahakkuku olduğu için 2023 yılı süre gelen vergi matrahına etki eder. bu sebeple 2024 yılı süre gelen...
  13. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli 657 Dss Personeli̇ Maaş Hesaplama Kbs Dışı Personel

Biz HBYS den yapıyoruz. Siz ÇKYS den yada https://www.maasmutemeti.com/forum/programlar/maas-ve-kisi-borcu-hesaplama-programi-tam-kist-guenluek-2-3-1-3-katsayi-farki-vs-ve-kisi-borcu.258/ linkteki excel i kullanabilirsiniz.
  14. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli Fiili Hizmet Gün Sayısı

15 aralık - 14 ocak olacak
  15. Ali Selvi

Mutemet Arşivi 14 Günlük Fark Maaş İşlemleri̇ İle İlgi̇li̇ Kbs Duyurususıra No: (2024/3)

BES ler ile ilgili açıklama yapılmamış manuel mi yükleyeceğiz yoksa otomatik mi gidecek aceba?
  16. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli 1. Dereceli Ayniyat Saymanı Özel Hizmet Tazminat 01.01.2024 Tarihinden Itibaren 2024-2025 Toplu Sözleşme Gereği Kaç Puan Olmuştur?

Hocam bunun gibi KBS nin otomatik güncellediği verileri alabileceğimiz bir rapor var mı KBS de kontrol amaçlı.
  17. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli 1. Dereceli Ayniyat Saymanı Özel Hizmet Tazminat 01.01.2024 Tarihinden Itibaren 2024-2025 Toplu Sözleşme Gereği Kaç Puan Olmuştur?

Evet ek göstergeyi de bu tablodan istediler ama alamadılar dava ettiler. Sanırım bu da aynı durum olacak. Ancak kbs bu sefer artırımı otomatik yaptı. Kontrol ve onayı bize bıraktığı için sorumluluk kabul etmeyeceklerdir.
  18. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli Aralık Ayı Kıst Maaş Ödemesi

Ben de kontrol ettim çok teşekkür ederim. manuel maaş yapmaya gerek kalmadı.
  19. Ali Selvi

Mutemet Arşivi 2023 Aralık Ayı Tüketici Fiyat Endeksi (Tüfe) Enflasyon Oranı Açıklandı (%2,93)

2,93 için TUİK baya bi mesai harcamıştır. İnanılmaz.
  20. Ali Selvi

KBS 2023 /12 dönemine kıst girmeye izin vermiyor. (aralık maaşı onaylanmış diyor). Ocak ayında kıstı 2024/1 girsek kıstı eski katsayıdan hesaplar mı aceba?
  21. Ali Selvi

KBS kıstı eski katsayı, tam maaşı yeni katsayıdan yaparsa sorun yok ama tamamını yeni katsayıdan hesaplarsa o sorun. Birde bunun aralık maaşı sistemde var deyip kıst vermezse o da sorun.
  22. Ali Selvi

Üniversite hastanesinde uzmanlık öğrencisi (araştırma görevlisi) iken uzamanlığını tamamlayıp. Sağlık bakanlığına uzman hekim olarak atanan bir personel bu gün yani 21.12.2023 de bizde göreve başladı. Kurumlar arası nakil olmadığı için bizde ilk atama olduğu için ayrılışında aralık ayı maaşını...
  23. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli Teknik Hizmetler Sınıfı Ek Gösterge

Üst öğrenimi olmadığı için önlisans olarak hak ettiği ek göstergeyi alır.
  24. Ali Selvi

DUYURU İcap Nöbetleri Ödemeleri İçin 120 Saat Sınırı Anayasa Mahkemesi Tarafından İptal Edildi.

Bakanlığın zaten son dönemde verdiği görüşlerin çoğu dediğiniz gibi " şeklinde. Yani hiç bir türlü sorumluluk almıyorlar. Ödesen neye istinaden ödeyeceksin belki bir kaç ay sonra iade alın faiziyle diyecekler. Belki ödenmediği için personel mahkemeye gidip kazanacak ve yine yasal faizi ile...
  25. Ali Selvi

DUYURU İcap Nöbetleri Ödemeleri İçin 120 Saat Sınırı Anayasa Mahkemesi Tarafından İptal Edildi.

Ekobs'un yada başka bir programın izin vermesi bunun yasal olduğu anlamına gelmez. Hatırlarsanız Ekobs öncesi hbys lerden yapılan uzman tabip dışı icap ödemeleri de saymanlıklar tarafından ödeniyordu. Bazı hastaneler yasal olmasa saymanlıklar ödemez TDMS ye kod konulmaz bunun için diyordu. Ancak...
  26. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli Sgk Aynı Vergi Numarasına Iş Yeri Sicil Numarası Açtırma.

Biz bu yazıya istinaden tüm hizmet kollarını "GENEL HASTANE HİZMETLERİ" Kodunda birleştirmiştik.
  27. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli Sgk Aynı Vergi Numarasına Iş Yeri Sicil Numarası Açtırma.

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sayı: 88642023 Konu: 696 KHK İle Sürekli İşçi Kadrolarına ACELE VE GÜNLÜDÜR Geçişleri Yapılan İşçilerin İş Kolu Değişikliği DAĞITIM YERLERİNE İlgi: Aile, Çalışma...
  28. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli Mys Ödeme Kalemi Sıra No Hk.

Şu açıdan faydalı oluyor. Örneğin sgk kesintileri alt alta oluyor kesenek, bildirge yaparken kolaylık oluyor.
  29. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli Mys Ödeme Kalemi Sıra No Hk.

Buradaki mantık sanırım şu olmuş. Örneğin kesintiler sgk, vergi, bes ve sendika olsun. Kestiğim öeb de sıralamayı şu şekilde yaptım ben. 3 kalem sgk kesintisi varsa sırasını sgk lar için 1 vegiler için 2, bes için 3 ve sendika için 4 yaptım kaydettim yaptığım sıra ile öeb de sıralama yaptı...
  30. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli Radyoloji Teknisyeni Personelim Var Kadro Olarak Sağlıkçı Değiller Fili Hizmet Zammından Yararlanabilirler Mi?

Kadroları SHS sınıfında olmadığı için FHZ. den yararlanamazlar. Bence en başta yapılan atamalar yanlış olmuş. Hemşire ama SHS sınıfında değil. Bu bir öğretmeni mühendis olarak atamaktan ve çalıştırmaktan farklı bir durum değil. Ne yazık ki öncelikle bu hatanın düzeltilmesi gerekiyor.
  31. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli Radyoloji Teknisyeni Personelim Var Kadro Olarak Sağlıkçı Değiller Fili Hizmet Zammından Yararlanabilirler Mi?

Sağlık hizmetleri sınıfında olmayan hemşire ve Radyoloji teknisyenini ilk defa duyuyorum. Bir yanlışlık olmasın bu durumda.
  32. Ali Selvi

Çözümlendi | Kilitli Kesenek İade Si̇stemi̇ İşten Ayrılışı Görmeme Sorunu

SGK ile önce sözlü olarak görüşün. Bizim bir personelin bu tarz bir sorununu yazı ile çözmüşlerdi. Ceza durumu olmadan.
  33. Ali Selvi

Evet 15.09.2023 itibariyle tescil girişleri e-devlet üzerinden yapılıyor. Ancak dediğim gibi işyerlerinin birleştirilmesi işlemi yanlış olmuş. Tescil alanı açık personeli bu tescile tekrar alıp devam edin bence.
  34. Ali Selvi

SGK sicil numaralarının tek numarada toplanması uygulaması doğru değil. Sonuçta biri genel bütçe diğeri döner sermaye olmak üzere iki farklı işyeriniz ve iki farklı vergi kimlik numaranız var. Benim tahminim çıkış verilen sgk sicil numarası ile kesenek verilen sgk sicil numarası birbirinden farklı.
  35. Ali Selvi

Ayrılış verdiğiniz ekranda görünen iş yeri sicil numarası ile kesenekteki iş yeri sicil numarasını karşılaştırın bence.
  36. Ali Selvi

ayrılış verdiğiniz iş yeri kullanıcısı ile iade talep ettiğiniz iş yeri aynı mı?
Geri
Üst Alt