Arama sonuçlarınız

1. Yaşar Yarımoğlu

Mutemet Arşivi Kıst Maaşta Ek Gösterge

Tanımlamayı eski ek gösterge rakamları ile yaptım ve ödedim. Gelecek ay yeni ek göstergeler için terfi girişi yapacağım ben Yasin hocam.
  2. Yaşar Yarımoğlu

Çözümlendi | Kilitli Sendikalı Işçi Ile Sendika Üyesi Olmayan Işçinin Mali Hakları Arasındaki Farklılıklar

Adalet Bakanlığını bilemiyorum ancak Sağlık Bakanlığı için verilen talimat şöyle; 1. Yetkili işçi sendikasına üye olan veya 2021 – 2022 yürürlük süreli İşletme Toplu İş Sözleşmesinden dayanışma aidatı ödemek suretiyle yararlanan ve 31.12.2022 tarihinde görev yapan sürekli işçilerin, 31.12.2022...
  3. Yaşar Yarımoğlu

Çözümlendi | Kilitli Kıst Sabit Ek Ödeme + Kıst Maaş Hesaplama Hk.

Ayın 15 inden sonra kbs tanımlamasını yapıp kıst+tam münferit maaş yapın. sonra kıst kısmının dökümlerini alıp kbs onayı yapmadan, mys den ödeme emri kesin.
  4. Yaşar Yarımoğlu

Çözümlendi | Kilitli Vekaleten Eğitim Görevlisi Kadrosuna Atanan Uzman Tabip ?

Hocam zaten görevlendirme olurunda 657/86 ya atıf yapılmış. " Madde 86 – (Değişik: 30/5/1974 – KHK-12; Değiştirilerek kabul: 15/5/1975 - 1897/1 md.) Memurların kanuni izin, geçici görev, disiplin cezası uygulaması veya görevden uzaklaş- tırma nedenleriyle işlerinden geçici olarak ayrılmaları...
  5. Yaşar Yarımoğlu

Çözümlendi | Kilitli 2022 Yılına Ait Aralık Dönemi Ödenmeyen Ek Ödemelerin Matrahları 2023 Yılına Eklenir Mi?

Ekobs, 2022 aralık temel ve teşvik ek ödemeleri 2022 yılı süregelenlerinden hesapladığı için, ödemeleri her ne kadar ocak 2023 de yapıyor olsak ta 2023 vergi matrahlarına eklememeliyiz.
  6. Yaşar Yarımoğlu

Çözümlendi | Kilitli Fizyoterapist Unvanına Girilecek Tıbbi Hizmet Sunum Alanı

Bu ünvandaki çalışanların alanları malum, "fizik tedavi ve rehabilitasyon" olarak adlandırılır. Zaten sizde fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinde çalıştıklarını yazmışsınız. Personelin, hangi hizmet sunum alanında değerlendirileceği mutemetlik biriminin görevi değil, sağlık bakım...
  7. Yaşar Yarımoğlu

Çözümlendi | Kilitli Sürekli İşçi Sgk Bildirgelerinde 1 Kuruş Fazla Olsa, Onaylasam Olurmu

Muhasebede bulunan emanet tutardan daha fazla bildirge tutarı olursa, borçlu kalırsınız (ya da kendiniz ödemek durumunda kalırsınız). Böyl durumlarda PEK tutarı değiştirerek ya aynı rakamı bulmaya çalışın ya da bildirge tutarı emanetteki tutardan eksik olsun. Emanet kayıtlarındaki fazla olan...
  8. Yaşar Yarımoğlu

Çözümlendi | Kilitli 5434 Kıst Maaş Hesaplama

Önce kıst maaşını hesaplayın. Not alın. Kıstını silip terfi girişi yapın. Hesaplamalar bitince kıst bordroyu manuel giriş yapın.
  9. Yaşar Yarımoğlu

Bu ay, kıst maaş tanımlayacaksınız, terfi girmeyeceksiniz. Kıst+tam maaş alacak. Şubat ayında 1. aydan geçerli terfi alanından yeni ek göstergesini gireceksiniz, böylece yeni ek gösterge için %100 artış verecek. 5434 lülerde ek gösterge merkezden yüklenmemiş olması gerekiyor. Varsa da silin...
  10. Yaşar Yarımoğlu

Tercihen, kıst maaşını yapıp ödemek. Gelecek ay terfi girip hem bu ayın hemde devamındaki ek gösterge farkını ödersiniz.
  11. Yaşar Yarımoğlu

Çözümlendi | Kilitli Sgk E-Borcu Yoktur Belgesi

Maalesef kamu kurumlarının sistem üzerinden alması mümkün değil. Bu nedenle eski usul borç kaydını e-bildirge üzerinden çıktı alıp, resmi yazı ekinde SGK ya gönderiyoruz, onlarda 31.12.202... tarihi itibariyle borcu yoktur diye altına imza atıyorlar. Şimdilik yöntem bu üstadım. Kolay gelsin
  12. Yaşar Yarımoğlu

Çözümlendi | Kilitli Kbs Sendika Kesinti Listesini Isteyen Sendikaya Verilirmi?

4688 SK Üyelik ödentisi Madde 25- (Değişik: 24/6/2004-5198/4 md.) Kamu görevlileri sendikasına, kamu görevlisinin ödeyeceği üyelik ödentileri, 14 üncü madde çerçevesinde doldurulan üyelik başvuru formuna ve sendika tüzüğünde belirtilen aylık ödenti tutarına göre kamu işverenince aylığından...
  13. Yaşar Yarımoğlu

Çözümlendi | Kilitli Işçi Puantaj Cetveli Değiştirme

Emrah Bey'in açıklamasına ek olarak, aynı konu hakkında genel tebliğ; Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği (Sıra No:6) Aylık ve Ücret Ödemeleri GİRİŞ Bilindiği gibi, 28/9/1988 tarihli ve 3472 sayılı Kanunla; - Devlet memurları ile diğer kamu görevlilerine ilişkin kanunlarda yer alan...
  14. Yaşar Yarımoğlu

Çözümlendi | Kilitli 4 B Sözleşmeli Personel E Bildirge

Kasım ayının 22 sinde yapılan ek ödemeyi Kasım ayında yapılan bildirgeye dahil etmeliydiniz. Şimdi Kasım için iptal bildirge yaparak ek ödemeyi Kasım dönemine ekleyerek "ek bildirge" yapabilirsiniz.
  15. Yaşar Yarımoğlu

Çözümlendi | Kilitli Veznedar Vekilliği Kefalet Kesintisi

Üzerine bir şey yazmamak lazım. Kesilmesi gerekiyor.
  16. Yaşar Yarımoğlu

Çözümlendi | Kilitli 4 B Sözleşmeli Personel E Bildirge

Ocak 2023 ayında yapabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığıca yayımlanan Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinin Aylık prim ve hizmet belgesinin düzenlenmesi, verilmesi ve saklanması başlıklı 102 nci maddesinin 3 ncü bendinin c) fıkrasının 2 nci paragrafında; "2) Ayın 15’i ile müteakip...
  17. Yaşar Yarımoğlu

Çözümlendi | Kilitli Aile Hekimliği Uygulaması Kapsamında Görev Yapanların Sürekli Görev Yolluğu

Sorduğunuz soruya doğru cevabı kendiniz vermişsiniz. Karşı tarafın ne yapacağı önemli değil. Ücretsiz izinde olan birisi için bahsedilen belgelerin ve harcırah verilmesi mümkün değil üstad. Aile hekimliği ödeme ve sözleşme yönetmeliği madde16 (6) Sözleşmeyle çalıştırılan aile hekimlerine bu...
  18. Yaşar Yarımoğlu

Çözümlendi | Kilitli Tabip Ve Tabip Dışı Ek Ödeme Katsayısı Nasıl Bulunur?

Bu hesaplama mutemetliklerce yapılmıyor maalesef... Dağıtılacak tutar ve ek ödeme katsayıları bakanlıkça belirleniyor. ee) Teşvik ek ödemesi dönem ek ödeme katsayısı: Sağlık tesisinin Bakanlıkça belirlenen dağıtılacak döner sermaye miktarının, tabip ve tabip dışı personel için sağlık...
  19. Yaşar Yarımoğlu

Çözümlendi | Kilitli Hizmet Birleştirme Kararından Sonra İntibak Tashihi Raporu

Bu verileri kesenek bilgi sistemine ay ay gireceksiniz. Her ay için fark varsa onay aşamasında karşınıza çıkacaktır. https://www.maasmutemeti.com/forum/konu/emekli-kesenekleri-yanlis-giden-personelin-5434den-5510a-cevirme.14519/ ilk mesajdaki ekrandan. Sizin için yorucu olacak çünkü 2007 den...
  20. Yaşar Yarımoğlu

Programlar İşçi Kıdem Tazminatı Karşılık Ayırma Programı

Güzel çalışma... Eline, emeklerine sağlık Ercan üstadım.
  21. Yaşar Yarımoğlu

Çözümlendi | Kilitli İşçilerde Ölüm Yardımı Sadece Maaşla Mı Ödenir,Tediyenin Içinde Ödenebillir Mi?

Sağlık Bakanlığı Muhasebe birimleri ikramiye ve tediye ödemelerini ayrı bir ödeme emri ile bağımsız olarak istemekte. Bu edenle Halil Tuğrul SÜMER üstadın yazdığı gibi ayrı bir tahakkuk ile ödemekte yarar var.
  22. Yaşar Yarımoğlu

Çözümlendi | Kilitli Kbs 90-Sabit Ek Ödeme Fark

Evet yan ödeme doğru, sabit ödeme tanımlaması değişmeli Puyol un yazdığı gibi. Derece kademe atama kararında ne ise o...
  23. Yaşar Yarımoğlu

Çözümlendi | Kilitli Danıştay Kararı Sonrası Geçmişe Dönük Ödeme

https://www.maasmutemeti.com/forum/konu/5-yildan-fazla-hizmeti-olan-4-cden-4-bli-personelin-uecreti-artar-mi.22671/page-3#post-119156
  24. Yaşar Yarımoğlu

Çözümlendi | Kilitli Eğitim Ve Kongre Giden Personel Ekobs Giriş İşlemleri

Hemşire eğitime nereye ve nasıl gidiyor?
  25. Yaşar Yarımoğlu

Çözümlendi | Kilitli Eğitim Ve Kongre Giden Personel Ekobs Giriş İşlemleri

Doğru. Yeni yönetmelik ile izin menüsünden giriş yapılıyor. Temmuz 2022 öncesi için bir fark yapmak durumunda olursanız önceki gibi çalışma ve görevlendirme menüsünü kullanmalısınız.
  26. Yaşar Yarımoğlu

Çözümlendi | Kilitli Mutemetlikte Hem Hazırlayan Hem Onaylayan Olmak

Maalesef bu konuda elimizde bir resmi belge yok. Ancak şu gerçek ki puantaj Puantör denilen görevlilerce yapılır. Bu işi mutemede yaptırmak doğru olmasa da idareler görevlendirme yapabiliyor. Bu mücadelede size kolaylıklar diliyoruz.
  27. Yaşar Yarımoğlu

Çözümlendi | Kilitli Sgk Bildirisinin- Mys Emanetten Denkleştirilmesi

Hayır... şimdi emanetler onaylandı. Gelecek ay kendi yaptığım işlemi ekran görüntüsü ile aktarayım. Muhasebat genel Müdürlüğünün yayınladığı kılavuz ekte
  28. Yaşar Yarımoğlu

Çözümlendi | Kilitli Sgk Bildirisinin- Mys Emanetten Denkleştirilmesi

Ömür hocamın açıklamasını biraz daha detaylandıralım... benim şöyle bir tablom var; her bir kalemi ayrı ayrı onay yapmalısınız. Örneğin %9 için 33.515,49 TL yi kendi kesenek bildirimi tutarından, 3,75 TL yi ise terfi kesenek bildirimi içinden düşeceksiniz. Sırasıyla her bir satırı bu şekilde...
  29. Yaşar Yarımoğlu

Çözümlendi | Kilitli Kişi Borcu Açılan Personelin Taksitle Ödenmesine Ait Olur Yazısı Nasıl Olmalıdır?

5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 71.maddesi gereğince hazırlanan Kamu Zararlarının Tahsiline İlşkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik ile 2007/02 sayılı genelge gereğince; yargı kararları, Sayıştay ilamları ile kontrol, denetim veya inceleme sonucunda tespit edilen kamu...
  30. Yaşar Yarımoğlu

Çözümlendi | Kilitli Geçmi̇şe Dönük Ssk Pri̇mi̇ Bi̇ldi̇rgesi̇ Nasıl Yapılır?

ilgili dönemi seçip yapabilirsiniz. yalnız ceza gelecektir, hazırlıklı olun
  31. Yaşar Yarımoğlu

Çözümlendi | Kilitli Yüklenme Senedi Hakkında

Aynen üstad, katılıyorum. Bu konu başlığında önemli bir detay olduğu için kalsın istedim.
Geri
Üst Alt