Arama sonuçlarınız

1. Ömür Kandemir

Çözümlendi | Kilitli 4d 23 nisan calismasi

Orasıda ayrı bir konu :)
  2. Ömür Kandemir

Toplu sözleşme hükmü " her bir gün için toplam 3 yevmiye" ödenir diyor. Bu bağlamda bir gün tabirinden ne anlayacağız 7,5 saatlik çalışma anlaşılacak sanırım, o zaman 23 Nisan da 7,5 saat çalışmayana toplam 3 yevmiye ödeme yapmayacagiz anlamı çıkar. Bu çıkarımlar çok zorlama cikarimlardir. Benim...
  3. Ömür Kandemir

23 Nisan'da 4 saat çalışan ile 11 saat çalışan aynı ücreti alıyorsa ( size katılmıyorum) bişey diyemiyorum!
  4. Ömür Kandemir

Ödeme için aranmiyor, o zaman neden 8 saat calisana da 12 saat çalışana da aynı ücreti ödüyorum, haksızlık değil mi ?
  5. Ömür Kandemir

Haftalık çalışma süresi 45 saati aşmaz ise ?
  6. Ömür Kandemir

Çözümlendi | Kilitli Eşi çalışan işçilerde çocuk yardımı nasıl verilir

Her iki eşin de sürekli işçi olduğu ve eşlerden birinin öldüğünü (normal ölüm)varsayarsak ölüm yardımı ne kadar ödenir? A) 800 TL ödenir B) 300 TL ödenir C) 800+300=1100 TL ödenir.
  7. Ömür Kandemir

Haftalık çalışma süresi 45 saatin altında ise ne olacak , onun için saatlik olarak işlem yapmak gerektiğini düşünüyorum.
  8. Ömür Kandemir

İşçi haklı vermek gerekir :)
  9. Ömür Kandemir

Evet bizde yevmiye ödüyoruz zaten.23 Nisan'da 8 saat calisan ile 12 saat calisana 2 yevmiye mi veriyorsunuz.
  10. Ömür Kandemir

İş kanununa göre 11 saatten fazla işçi çalıştırılamaz ama uygulama öyle değil, o kısım mutemet olarak bizi ilgilendirmez.biz puantaja göre ödeme yapmak ile görevliyiz.
  11. Ömür Kandemir

Fark ücretlerini hesaplarken saat ücreti olarak değerlendirme yapmanız işinizi kolaylaştırır. Örnek: 16 saat çalıştı ise 16x2=32 saatlik ücret ödenecek. Örnek: 8 saat çalıştı ise 8x2=16 saatlik ücret ödenecek. Örnek: 12 saat çalıştı ise 12x2=24 saatlik ücret ödenecek. Not: çalışma süresini...
  12. Ömür Kandemir

O şekilde olması gerektiğini düşünüyorum.
  13. Ömür Kandemir

İlgili görüş yazısında her iki eşin hangi şartlarda çocuk yardımını alacağı açıklanmıştır.taraf sendikaya üye olma şartı, aynı işyerinde çalışma şartı ortaya konmuştur.toplu iş sözleşmesi maddelerinde almayacağı değil , alacağı haklar yazılmıştır.toplu iş sözleşmesi metninde alması gerektiği...
  14. Ömür Kandemir

23 Nisan saat 08:00 - 24 Nisan saat 08:00 arası çalıştı ise 23 Nisan daki çalışma süresi 16 saattir.1 saat ara dinlenme olarak geçtiği için 15 saat üzerinden 2 yevmiye ödeme yapılması gerektiğini düşünüyorum. örnek: günlük ücret 10 TL ise 15x10x2=300 TL ödeme yapılması gerekmektedir.
  15. Ömür Kandemir

Her iki eş sürekli işçi olarak çalışıyor ise cocuk yardımınin ikisine de verilmesi yönünde face grubunda görüş yazısı vardı. Yazi ektedir. İlgili yazı incelendiğinde "taraf sendikaya üye olma şartı" vardır.Sendika ücreti kesmedigimize göre sendika üyelikleri söz konusu değildir. Bu bağlamda...
  16. Ömür Kandemir

DUYURU Mutemetlere Eğitim Talebi

Mutemetlik ile ilgili bir eğitim çok isabetli olur. Özellikle SGK ile ilgili eğitim çok faydalı olacaktır.
  17. Ömür Kandemir

Tanışma Mutemetlerin Birden çok Birim Maaşı Yapması

Allah kurtarsın ne diyelim
  18. Ömür Kandemir

Çözümlendi | Kilitli ÇKYS GELİR TANIMLAMA VE BORDRO KESİNLEŞTİRME

1-SGK primi den iki çocuk istisnadır üçüncü çocuk için SGK primi kesilir. 2- Gelir vergisi yönünden ise çocuk sayısı dikkate almaksızın istisnadır , çocuk ücretinden gelir vergisi kesilmez. Özetle; 1.çocuk SGK kesilmez,gv kesilmez,dv kesilir. 2.cocuk SGK kesilmez,gv kesilmez,dv kesilir...
  19. Ömür Kandemir

Çözümlendi | Kilitli Kamu işçileri Bildirge Karmaşası

12/5/2010 tarihli, 27579 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinin 102'nci maddesinde yapılan düzenlemeyle, aylık prim ve hizmet belgesinin "Sigorta Primine Esas Kazanç" bölümü "Hak Edilen Ücret" ve "Prim, İkramiye ve Bu Nitelikteki İstihkak" olmak üzere iki ayrı...
  20. Ömür Kandemir

Çözümlendi | Kilitli Genel tatil günlerinde Kaç Yevmiye

Toplam 3 yevmiye dendiği için , bir yevmiye zaten maaştan verdiğimize göre, bende 2 yevmiye vermek gerektiğini düşünüyorum.23 nisan da 8 saat ( 7,5 saat çalışma, 30 dk ara dinlenme) çalışan ve saatlik ücreti 10,00 TL olan bir çalışana , çalışması için 7,5*10*2=150 ödenmesi gerektiğini düşünüyorum.
  21. Ömür Kandemir

Çözümlendi | Kilitli hastanede yatan işçiye yapılacak işlemler

Maaşını tam verin, bir sonraki dönem SGK dan almış olduğu iş göremezlik ücretini mahsup edin en kolay yolu budur.is göremezlik ücretini alabilmesi için çalışılmadigina dair bildirim girişini (rapor girişi) yapmayı unutmayınız.
  22. Ömür Kandemir

Çözümlendi | Kilitli ÇKYS GELİR TANIMLAMA VE BORDRO KESİNLEŞTİRME

3. çocukdan sgk primi kesilir ama gelir vergisi kesilmez.
  23. Ömür Kandemir

Çözümlendi | Kilitli Yol yemek gün sayısı

haftalık çalışma süresi 45 saat olduğu için , hafta içi 9 saat olarak puantaj hazırlayabilirsiniz.Yemek bedelini fiili olarak geldiği gün kadar vermeniz gerekmektedir.
  24. Ömür Kandemir

Çözümlendi | Kilitli sürekli işçi ara dinlenmesi

Ara dinlenme süresi , çalışma süresinden sayılmadığı için 11 saat olarak esas alabilirsiniz. Not:Turizm sektörü,Özel güvenlik faaliyeti,Sağlık hizmetlerinde çalışanlar günde 7,5 saatten fazla çalıştırılabilir.
  25. Ömür Kandemir

Çözümlendi | Kilitli Yol yemek gün sayısı

1-Yemek ücretini fiili olarak gelinen gün kadar vereceksiniz. 2- sözleşmede yol ücreti sanırım aylık 22 gün(hafta içi) üzerinden verilmiş.yol ücretininde fiili olarak geldiği gün kadar vermeniz daha doğru olacaktır.
  26. Ömür Kandemir

Çözümlendi | Kilitli Sürekli İşçi Puantaj Tarihleri

benim çözümüm şu; -15.04.2018-14.05.2018(Nisan) maaşlarını tam yapacağım. -15.04.2018-14.05.2018(Nisan) döneminde rapor alan personele ödenen SGK iş görememezlik ücretini Haziran ayında yapacağım Mayıs(15.15.2018-14.06.2018) maaşından düşeceğim. -E-bildirge verirken...
  27. Ömür Kandemir

Çözümlendi | Kilitli Ücretsiz izindeki personele yatan primi geri alma

Bildirdiği günün primini ödemiş sıkıntı olmaz eğer SGK sormaz ise , bir sonraki ay gün 0 matrah 0 olarak yapar geçer.sgk sorup ceza yemeye gerek yok.
  28. Ömür Kandemir

Çözümlendi | Kilitli Ücretsiz izindeki personele yatan primi geri alma

Kişiye yatan tutar ve SGK primlerini de kişi borcu olarak alın sonuçta SGK primi kişi için yattı yoksa e bildirge düzeltme , mahsup işine girerseniz işin ucu nereye çıkar belli olmaz.
  29. Ömür Kandemir

Çözümlendi | Kilitli Surekli işçiden sendika aidati kesilir mi ?

İşçilerin üye oldukları sendikadan resmi yazı gelmeden kesinti yapmayacağım, devletin dili belgedir.
  30. Ömür Kandemir

Çözümlendi | Kilitli Text dosyasi

Kaç gün rapor aldı ise o kadar eksik bildireceksiniz.
  31. Ömür Kandemir

Çözümlendi | Kilitli Text dosyasi

Döner sermaye muhasebe birimi ödeme emirlerini bankaya ayrı ayrı gönderdi ise sizde ayrı ayrı gönderin, ben ayrı ayrı gönderdim.
  32. Ömür Kandemir

Mutemet Arşivi Taşeron daimi işçilerden sağlık raporu kesintisi neden yapılır?

Sayın abdillkuru; Mehmet hocama katılmadığıniz husus varsa mevzuat maddeleri ile birlikte cevap veriniz, bu forumun amacı insanlara faydalı olabilmektir,sen fazla biliyorsun ben fazla biliyorum durumlarına hiç ama hiç girmeyelim."şimdi sana acayip güldüm" lafları hiç hoş değil.lutfen seviyemizi...
  33. Ömür Kandemir

Çözümlendi | Kilitli Taşeron İşçi Maaşı Lise Mezunu Önlisans Mezunu maaşları değişir mi?

Taşeron personelin maaş ödemesinde bir çok hudusda belirsizlik var, umarım bu belirsizlik bir an önce giderilir.
  34. Ömür Kandemir

Çözümlendi | Kilitli Taşeron İşçi Maaşı Lise Mezunu Önlisans Mezunu maaşları değişir mi?

Sendika kesintisi yapmadım, ilgili sendika kesilmesi ile ilgili yazı gelene kadar da kesmeyeceğim.sonucta resmi bir evrak olmadan neye göre kesinti yapacağım
Geri
Üst Alt