Arama sonuçlarınız

1. Çözüm Bekliyor Asgari Ücretin Altında Kalanların 14 Günlük Maaş Fark Matrahları

Kendi bordrolarımı kontrol ettim. 3278,10 sadece asgari ücretin altında kalanlar için. 29283,60-26005,50 = 3278,10 Asgari ücret üzerindekiler için belirttiğiniz formül geçerli
  2. Çözüm Bekliyor Asgari Ücretin Altında Kalanların 14 Günlük Maaş Fark Matrahları

Asgari Ücretin Altında Kalanların 14 Günlük Maaş Fark Matrahları çok farklı çıkıyor. Hesaplama yapan oldu mu?
  3. Çözüm Bekliyor Kesenek Bildirgesinde İşveren Primi Hatası

Başlık %11 ama kesinti %12 kontrol edin isterseniz.
  4. Çözüm Bekliyor Kesenek Bildirgesinde İşveren Primi Hatası

Hocam text dosyalarında hata olabilir mi? Acele etmeyin derim. 5510 sonrası sgk kesinti listesi ile text dosyasını bir karşılaştırın derim. Bizde 60 kişi nin sgk kesinti listelerinde sorun yok. Ama text dosyasına daha bakamadım.
  5. Çözüm Bekliyor Kesenek Bildirgesinde İşveren Primi Hatası

5510 Sonrası 60 arkadaşımız var. Kesinti listelerini ekli cetvel ile kontrol ettim herhangi bir sorun yok. Aktarılan text dosyalarında sorun olabilir mi? Daha text dosyalarına bakmadım
  6. Çözüm Bekliyor Kesenek Bildirgesinde İşveren Primi Hatası

Kişi payı aylık ve tazminat toplamı üzerinden, şayet bu toplam asgari ücretin altında kalırsa aradaki fark işverence karşılanır . Eklediğim 2 tabloyu da inceleyin lütfen.
  7. Çözüm Bekliyor Kesenek Bildirgesinde İşveren Primi Hatası

Yukarıda eklediği tabloyu sözleşmeli içinde kullanabilirsiniz. Sadece %2,25 kısa vadeli sigorta kolları primi eklenecek
  8. Çözüm Bekliyor Kesenek Bildirgesinde İşveren Primi Hatası

Sanırım sorunu buldum. Böyle bir hatayı nasıl yaparlar. Fark Pek tutarı işveren payı %9 yerine %8 yada gss işveren payı %5 yerine %4 alınmış. Her halükarda fark pek tutarı %1 oranında eksik hesaplıyor.
  9. Çözüm Bekliyor Kesenek Bildirgesinde İşveren Primi Hatası

Pek tutarlar asgari ücretin altında kaldığından yasa gereği asgari ücrete yükseltilmesi lazım. say2000i kapsamında butonunu aktif edip deneyebilir misiniz?
  10. Konu Çözüldü Aralık/2025 Kıst Maaş %12 Hesaplıyor Ve Bildirge Sorunu

Kıst maaşta şöyle bir sorun daha var. Pek tutarı asgari ücretin altında kalanlar asgari ücrete yükseltilmeden hesaplama yapılmış. 30.12 de bir mühendis ve 25.12 de bir destek personeli başladı bende. Mühendisin pek tutarında sorun yok ama kıst ek ödemesini fazla hesaplıyor. Destek personelinin...
  11. Editörün Seçimi Sözleşmeli Personellere Ek Taban Faydalandırılmaması Hakkında Yazı

Memurlar.net in sözleşmeli maaş hesaplama robotuna bu ilave ödeme yansıtılmamış.
  12. Tartışma 8. Dönem Toplu Sözleşme - Güncel Öht Ve Ek Ödeme Cetveli Hakkında

Aynı kadronun farklı kurumlarda oht oranının aynı olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü özellikle 5510 sonrası personelin SGK prim hesabında Oht hesaplamaya dahil ediliyor.
  13. Tartışma Ön Mali Kontrol Formları

Ödeme evraklarına ön mali kontrol formu ekleme zorunluluğu var sanırım. Sizlerde uygulama nasıl Geçiş hükmü GEÇİCİ MADDE 1- (1) 6 ncı ve 7 nci maddelerde geçen ön malî kontrol listeleri en geç 1/1/2026 tarihine kadar hazırlanır ve yürürlüğe konulur. (2) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girmesinden önce...
  14. Editörün Seçimi Sözleşmeli Personellere Ek Taban Faydalandırılmaması Hakkında Yazı

Yazı dağıtımı tüm bakanlıklara yapılmış. Her bakanlıkta bahsedilen türde personel var mıdır bilmiyorum. Muhasebatta maaş yazilimcilari Çalışma Bakanlığından bağımsız hareket etmemişlerdir diye düşünüyorum.. Yakında çıkar kokusu 🤣😅
  15. Konu Çözüldü Aralık Ayında Başlayan 4/B Sözleşmeli Kıst Maaş Hesaplamasında Brüt Hatası

Kıst artı tam için ocak ayı seçilir. Benim durumda kıst brütü ön ekrana ilk sözleşme ücretini yazınca kıst brüt ücreti düzeldi.
  16. Konu Çözüldü Aralık Ayında Başlayan 4/B Sözleşmeli Kıst Maaş Hesaplamasında Brüt Hatası

Tamam kıst brütler düzeldi. Çok teşekkürler. Ama kıst sgk işveren mal.yaş.primi yüzde 12 olarak hesaplıyor çağrı açtım düzeltme yapmayacağız manuel yapın dediler. Mecbur yine kbs den yapıp fazlalık için muhasebe müdürlüğüne gelir kaydettireceğiz
  17. Konu Çözüldü Aralık Ayında Başlayan 4/B Sözleşmeli Kıst Maaş Hesaplamasında Brüt Hatası

25.12.2025 te ve 30.12.2025 te göreve başlayan iki personel var. 25.12.2025 te başlayan personelin sözleşme ücreti 24.655,37. Zamlı brüt ücreti 29.241,27. 21 günlük kıst brütü ne olmalı.Kbs 19.808,80 olarak hesaplamış 30.12.2025 te başlayan personelin sözleşme ücreti 42.476,37. Zamlı brüt...
  18. Editörün Seçimi Kısa Vadeli Sigorta Kolları Malüllük Yaşlılık Primi İşveren Değişiklik Resmi Gazetede

Kbs maaş hesaplama açılmış. Sözleşmeli personel Sgk malüllük işveren payı kesintisi %12 ye göre yapılmış. Ama kesinti tablosunda %11 olarak görünüyor. Sizi yanıltmasın. Ancak şöyle br problem var kıst maaşı %11 e göre hesaplaması gerekirken %12 ye göre hesaplamış
  19. Konu Çözüldü İdari Büro Görevlisi Ile İdari Destek Personelinin Ek Ödemesi

İdari büro grevlisi ile idari destek görevlileri özelleştirme kapsamında kurumlara dağıtılan ve lağvedilen 657/4c liler. Bunlar daha sonra 4/b ye alındılar. Ek ödeme oranları %20. Toplu sözleşme ile 10 puan arttırıldı ve %30 oldu.
  20. Gündem 2026 Yılı Ocak Ayına Ait Mali Ve Sosyal Haklara İlişkin Genelge

Sözleşmeli taban aylık ilave ödeme 721 olmuş.
  21. Tartışma Personel Ödemeleri 2026 Yılı Yeni Yıl İşlemleri Uygulama Kılavuzu

Diğer maddelerin aksi bir yol izlenmiş bu madde de. 22 yerine direkt 32 dese iş çözülecek ancak 3 üncü fıkra kafa karışıklığına sebebiyet vermiş gibi.
  22. Tartışma Personel Ödemeleri 2026 Yılı Yeni Yıl İşlemleri Uygulama Kılavuzu

28/c ye göre alamıyorlar mı? Alabilirler diye yorumladım ama bilemiyorum yine de. Çağrı açmakta fayda var.
  23. Konu Çözüldü 5510 Sayılı Kanuna Tabi Personel Ücretsiz İzin Durumunda Bes Kesintilerinin Borçlandırılması

Bildiğim kadarıyla tam maaş iadesinde bes ve kira varsa bir şekilde ilgili yerlere aktarılması önlenir. Kıst maaşta ise borçlandırma zaten brüt üzerinden yapıldığı için kira ve bes tutarları dikkate alınmaz.
  24. Konu Çözüldü Fazla Ve Yersiz Ödenen Aylıklara İlişkin Kişi Borcu Maaştan Kesilebilir Mi?

Net hatırlamıyorum ama kamu zararı olarak değerlendirilmemeli gibi bir ifade kullanıldı. Malum yıl sonu yoğunluğu var ve bir yandan da eğitime kulak vermeye çalışmak oldukça güç bir durumdu. Belki net bilen arkadaşlar vardır. Sizler 83 nolu tebliğde belirtilen sürelere riayet ederek...
  25. Konu Çözüldü Isparta'dan Konya Kulu'ya Nakil Olan Memur İçin Sürekli Görev Yolluğu Uygulama Ve Yasal Düzenlemeler

Ispartada memur ve Konyada oturuyor. Bu arkadaş günlük 500 km gidiş geliş mi yapıyor. Bu arkadaşımız gidiş geliş yapmıyorsa nerde kalıyor. Sadece ikametgah belgesini mi baz aldınız. Ispartada ayrı bir ikameti olabilir ama Konyadan ikametgahını taşımamış olabilir mi? Hadi ilçeden ilçeye anlarım...
  26. Konu Çözüldü Fazla Ve Yersiz Ödenen Aylıklara İlişkin Kişi Borcu Maaştan Kesilebilir Mi?

Memurun yazılı izni olmadan maaştan kesinti yapamazsınız? 12 aralıkta düzenlenen eğitimde de bu husus dile getirildi.
  27. Tartışma 663 Sözleşmeli Personel Olarak Başka İle Ataması Yapılan Personele Sürekli Görev Yolluğu.

Tabloda bir hata var. 657/4b sözleşmeli personeller toplu sözleşmeye istinaden sürekli görev yolluğu alabiliyor.
  28. Editörün Seçimi Kısa Vadeli Sigorta Kolları Malüllük Yaşlılık Primi İşveren Değişiklik Resmi Gazetede

Genel olarak borçlanma oranları arttırılmış. Birde şöyle 25 inci madde sıkıntılı gibi. MADDE 25- 5510 sayılı Kanuna aşağıdaki ek madde eklenmiştir. “EK MADDE 24- Kurumdan gelir veya aylık alanların, kendi sigortalılığı ve/veya hak sahibi olduğu kişinin sigortalılığı nedeniyle oluşan genel...
  29. Editörün Seçimi Kısa Vadeli Sigorta Kolları Malüllük Yaşlılık Primi İşveren Değişiklik Resmi Gazetede

ssk tavanı, günlük kazanç üst sınırı 7,5 dan 9 çıkarıldı.
  30. Editörün Seçimi Kısa Vadeli Sigorta Kolları Malüllük Yaşlılık Primi İşveren Değişiklik Resmi Gazetede

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2025/12/20251219-1.htm 5510 sayılı kanunun 81 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinin birinci cümlesin Malüllük Yaşlılık Primi İşveren %11 den %12 ye çıkartıldı
  31. Konu Çözüldü Gelir Vergisi İstisnasındaki Farklılıklar

Personel yıl içinde mi göreve başladı
  32. DUYURU Fazla Veya Yersiz Ödenen Aylıkların Geri Alınması Konulu Eğitim

Fazla veya Yersiz Ödenen Aylıkların Geri Alınması Konulu Eğitim
  33. Konu Çözüldü 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname Kapsamında Sağlık Bakanlığında Görev Yapan Sözleşmeli Personel Ek Ödeme Yönergesinde Değişiklik Yapıldı Mı Bu Ay

13 Aralık 2025 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 33106 YÖNETMELİK Sağlık Bakanlığından: SAĞLIK BAKANLIĞI EK ÖDEME YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1- 6/8/2024 tarihli ve 32624 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliğinin 5 inci maddesine...
Geri
Üst Alt