Arama sonuçlarınız

1. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Maaş Yapıldıktan Sonra Alınan Rapor Bildirgede Gösterilir mi ? Nasıl Bir İşlem Uygulanır.

işçi sağlık rapor maaştaki eksik gün bildirge ile ilgili uygulama açısından tereddüt yaşadığımdan bir soru soracağım. Konu ile ilgili nasıl bir uygulama yapıyorsunuz onu öğrenmek istiyorum. Örneğin ayın 15 aralık 2020-14 ocak 2021 dönemi 12ocakta başlayıp 25 ini kadar (13 günlük 8+5 aralıksız )...
  2. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Ocak 2021 de başlayan öğretim görevlisinin kesenek ve katsayı farkları

ödeme düşük prim fazla ise sıkıntı oluşturur. ödeme fazla prim düşükse bir sıkıntı olmaz.
  3. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli sürekli işçilerin 14 günlük maaşları ,yeni oluşan günlük ücretler ve sosyal yardımlar hk.

5.37’zam uygulandı nizde tüm ücretlere ve sosyal yardımlara yevmiyesi 119.25 altında kalanlarıda 119.25 eşitledik. Olması gereken bu. Sözleşmede zaten açıkça% 3 ü aşan kısım verilecrği yazıyor
  4. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 2021 Ocak Memur Maaş Katsayıları Yayınlandı

Yine tüfe oranından 6 aylık değişimden daha düşük oranda yaptılar hadi hayırlısı.
  5. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Şeflik kadrosuna vekalet etme

Evet doğrudur. Boş veya dolu kadro farketmeksizin. 3 aylık süreyi tamamlamanın ardından 1/3 ödeniyor. (Gösterge-ekgösgerge). Diğer tazminatlar ve yan ödeme unsurları vekaley görevine başlangıcından aradaki fark olacak şekilde tam ödenir.
  6. Süleyman Kambuk

ilçe millimeğitim müdürü ve okul müdürü maaşı durumunu bilmiyorum. İlçe milli eşitim müdürü maaşı yüksek olduğunu varsayarak yazıyorum. Vekalet Onayı varsa kendi maaşı yüksek olan kişi dahi 3 aylık sürenin ardında 1/3 olarak gösterge ve ek gösterge aylığının karlılığı tutarında ödeme yapılabilir.
  7. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 2021 Ocak Memur Maaş Katsayıları Yayınlandı

Her zaman aynı şeyi yapıyorlar. Düşürüyorlar. 1609945097 Bireysel emeklilik küsurat veriyordu sanki öğlen hesapladığımda virgül sonrası 00 olacak şekilde güncelleme yapılabilir.
  8. Süleyman Kambuk

657 sayılı kanunun 86. maddesine istinaden şef kadrosuna vekalet edecektir diye bir onay alınırsa ücretli vekalet söz konusu olur.
  9. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 2020 Aralık ayı enflasyon oranı açıklandı!

memurlarda kuruş hatası yapıyorum ben işçilerinki %100 tutuyor da memurda hiç bir zaman tüfe rakamına göre tam katsayı çıkmıyor ne yazık ki. direk katsayıya zam oranı kadar artırdığımızda hiç tutmadı maliyenin genelgesi ile bu oran oynanıyor benim bildiğim.
  10. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 2020 Aralık ayı enflasyon oranı açıklandı!

son 6 aylık değişim ise 8,37 oldu.
  11. Süleyman Kambuk

Editörün Seçimi KBS'de Kadrolu Personel Kefalet Kesintisi

silinirse b silineceğini sanmıyorum ama silinirse bende yeni bir şey öğrenmiş olurum. hemde daha pratik ve kısa yol.
  12. Süleyman Kambuk

Editörün Seçimi KBS'de Kadrolu Personel Kefalet Kesintisi

Saymanlık ya da defterdarlıktan silinmedikçe görev bittiğine dair işlem yapılmadıkça 575 puan hep kalır. İstisna da çözüm değil diye biliyorum. İlgili muhasebenize sildirirseniz sorun kalmayacaktır.
  13. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 2021 Yılı KBS De Tüm Kurumların Bütçe Kodları Değiştirildiğine Dair Duyuruya göre mutemetler işlem yapacakmıdır ?

bütçe tertipleri otomatik ekleniyor oraya müdahele etmiyoru. Sadece program alt program faaliyet kodu alt faaliyet kodu gibi alan doldurulsa yeterli oluyor diye biliyorum. Kurumunuz strateji başkanlığında vardır biz aldık girişleri yarısı yaptık yarısı yatın yapıcaz
  14. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 2021 Yılı KBS De Tüm Kurumların Bütçe Kodları Değiştirildiğine Dair Duyuruya göre mutemetler işlem yapacakmıdır ?

eskileri silerseniz yenileri eklenir. sadece ordaki kruum kodu yenisi oalcak şekilde eski kodların aynısı yazılacak.
  15. Süleyman Kambuk

4b sözleşmeli ve kadro karşılığı sözleşmeliye ait kodlar güncellenecek sadece
  16. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 2021 Yılı Asgari Ücret belli oldu.

işçilerin ücret zamları sözleşmelerine göre yapılacak. << işçinin sözleşmesinde 31.12.2020 tarihindeki ücretlerine %? zam verilir yazıyorsa önce zam verilir asgari ücretin altında kalıyorsa sadece asgari ücrete ait günlük yevmiyeye eşitlenir. << işçinin sözleşmesinde 01.01.2021 yılındaki...
  17. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 2021 Asgari Geçim İndirim (AGİ) Miktarları

bekar agi 1 kuruş fazla olarak yazılmış. düzeltilebilir.
  18. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 2021 Yılı Asgari Ücret belli oldu.

brüt askeri ücret tutarı harf hatası olmuş sanırım. 3.577,50 TL
  19. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Aralık-2020 Fazla Çalışma Ödemesi Hakkında

vergilendirme dönemi ödediğiniz yıl içindeki vergi dilimi baz alınır. 2020 yılında ise ödeme mevcut vergi dilimi 2021 yılında ise %15 lik vergi diliminden ödenebilir. ödeme konusunda Uygulamada farklılıklar gösterse de vergilendirmenin hangi dönemde olacağını doğru yapmanız yeterlidir.
  20. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 7256 Sayılı Yapılandırma Kanunu Sonrası SGK Tarafından Süratle Gönderilen İdari Para Cezaları

bizede 6 bin küsülük bir ödeme ipc çıktı 1/4 indirimden faydalanmak adına ödeme emri oluşturarak işlem yaptım.
  21. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi KBS-MYS-TKYS sorunları

cep telefonundan deneyin oluyor.
  22. Süleyman Kambuk

sunucularda sıkıntı var bizde de giriş yapamıyoruz. şifre değişikliği 3 gün var diyor ama değiştirme yapmadık. işyem göremiyoruz.
  23. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 696 khk kapsamında kadroya alınan işçilerin yeni toplu sözleşmesine geçişleri dolayısıyla sosyal hakları

1 kasım ve öncesi sendikaya üye olanlara 17 günlük kısteylv ödeme çıkardık. Bu yazılan gibi uyguladık
  24. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 4 d li personel giyim yardımı

SöZleşmesinde varsa hem nakti yardım hem ayni yardım ödeneceği şeklinde ibare ödenir. Sözleşme hükümlerine bakmak gerekiyor. Ancak genelde sözleşmede ayni yardım verilemediği durumlarda nakti verilebilir gibi maddeler olabiliyor. Siz işçinin bulunduğu sendikal hakların olduğu toplu sözleşme...
  25. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli KBS'den BES Kesintisini İptal Etme Sorunu

Maaşta keainti görünüyorsa ve Zaten kişi besten çıktıysa maaştan kesilse bile otomatik para kişinin hesabına aktarılıyor. Bir sonraki ayda otomatik silinmiş oluyor. Bazen güncelleme yapılmamış olabiliyor. Bizdede çok oldu. Kişi çıkmış ama kbs den silinmediğinden Maaştan hesapladık kesintiyi...
  26. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli KBS'den BES Kesintisini İptal Etme Sorunu

kişi bes şirketine bildirerek besten cayma hakkını kulandığında bes sirketi maliye alt yapısından ayrılma işlemini otomatik yapmaktadır. biz mutemetler bes için sadece giriş işlemini yapmaktayız. Bes ten cayma işlemi olduğunda KBS den biz silmiyoruz.
  27. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Açıktan Atanan Personeli KBS maaş sistemine kayıt etme

T.S.K da Kbs yok diye biliyorum. Diğer bilgilerdeki değişiklikler 9 kodunu seçerseniz sorun kalmaz. Bu şekilde yapınız . Aksi halde İlk işe başlayan olmadığından tarihle çakışır 1 seçerseniz.
  28. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 696 KHK işçilerin yeni toplu sözleşmeye geçiş mali ve sosyal haklar

yıl içinde 10 günlük ikramiye ödendi 10 günü oranlayarak düşmenin daha doğru olacağını düşünüyorum. buradaki hesapta ödenmesi gereken orantı alınmış ödenen oranlanmadan yapılmış işçinin aleyhine yanlış bir uygulama olur 5 günlük ödersek.
  29. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 696 KHK işçilerin yeni toplu sözleşmeye geçiş mali ve sosyal haklar

şu şekilde de 8.33 çıkıyor. Toplam ikramiye günü yeni tis 60 (ödenmesi gereken) Toplam ikramiye günü eski tis 10 (ödenen) Aradaki Tis Gün Farkı 60-10 =50 (fark) 60 günde tam ikramiye ise yani %100 ise 50 günde X olarak yapılabilir. Basit düz mantık hesaplarsak. 60-100 50-X 50*100/60=8,33...
  30. Süleyman Kambuk

2 gündür KBS açılmıyor bizde elimizde 10 birim maaşı kaldı. bir şey yapamadık. Bir sürü atama yer değişikliği mevcut. Yeni kurulan harcama birimi de var aksilik gibi.
  31. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 4d maaşlarında 14 günlük kısımlarını yaparken günlük ücret

bizde geçmişte sendikanın yazısı var yarım yevmiye diye bahsetmiş. sendika faaliyet koluna göre değişebiliyor sanırım
  32. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli 4d maaşlarında 14 günlük kısımlarını yaparken günlük ücret

yol yardımı olmayıp servisten yararlandırma durumu ola sözleşmelere nasıl bir uygulama yapabiliriz. acaba
  33. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Yüksek Hakem Kurulu Toplu İs Sozlesmesi Hükümleri

yararlandırmaya devam edin deim sizin mevcut bakanlığınız sanırımsağlık bakanığına verilen cevapta bu şekilde devam etmesini söylemişti. yanlış okumadıysam bu şekilde. bizde mevcut toplu sözleşme varda ne işçilerin üyeliği geldi nede konuyla ilgili işçi-işveren şube müdürlüğü birşey yaptı. bu...
  34. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 15.10.2020-31.10.2020 tarihleri Arası Sürekli İşçi Sosyal Yardımları Nasıl Yapılmalı ?

kısa ve öz sizdeki sözleşme. Çok açıklayıcı olmuş. 1 saat erken gelen işçi ne olacak gibi şeyler yol ücreti olayı felan yok
  35. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 15.10.2020-31.10.2020 tarihleri Arası Sürekli İşçi Sosyal Yardımları Nasıl Yapılmalı ?

düşüh düşündüğül bu şekilde benimde. ama net değilim. işçilerin yarısı servis kullanıyor. yarısı kullanamıyor. erken geliyor işe
Geri
Üst Alt