Arama sonuçlarınız

1. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Ödemesi yapılmış Bildirgesi Kanuni üst Sınıra takılan İşçinin Fazla Oluşan SGK Ödemesi

Bu muhasebe işlem fişinin sadece sgk için olan örnek var mı var ise mümkünse paylaşır mısınız.? Kişi borcu gibi birşey mi.? Örneği var mı.? Saymanlığımızdakliler de konuya vakıf değiller ne yazıkki.
  2. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Ödemesi yapılmış Bildirgesi Kanuni üst Sınıra takılan İşçinin Fazla Oluşan SGK Ödemesi

çalışma günü 2 gün olarak vermiştim de tutar olarak 119,25*20238,50 belirtmiştim. çalışma günü çalışmadığından 0 olarak belirtmişim. ancak 2 gün ödedik ve bildireceğiz.
  3. Süleyman Kambuk

konu başlığını birçok kez arattım da bulamamıştım bu ay fazla ödediğimiz rakamı iler ki aylarda bildirmemiz bir sorun teşkil etmiyor anladığım kadarıyla. fazla ödeme söz konusu olduğundan . ancak geçmişten kuruma ait borç varsa bu sorun teşkil edecektir. Teşekkürler.
  4. Süleyman Kambuk

İşçilerin SGK konusunda fazla bilgim olmamakla birlikte şöyle bir sorum olacak. 1 işçimiz 1 ay rapor almış ve ilk 2 gün ücreti işveren karşıladığı için primi 2 günlük çalışması kadar bildireceğiz. maaş öncesi İlave tediye Hesaplaması ödemesi yapmıştık ve tediyenin SGK matrahları tutarı maaş...
  5. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Sürekli İşçi Ek Ödeme

bizim uygulamamaz şu şekilde; İlk defa sendikaya üye olmuş hakları edinmişse eğer kıst olarak ödeme yapıyoruz. Ancak ücretsiz izin ve devam eden sözleşmelerde kesinti yapmadan tam ödüyoruz. Doğruluğu herkesçe tartışılabilir. Bizdeki uygulama bu şekilde.
  6. Süleyman Kambuk

Kıst ödemeye dair çalıştığı günlere orantılı olacağına dair bir hüküm yok. bu yüzden tam ödenmesi gerektiğini düşünüyorum. Aynı sosyal yardım bizim toplu sözleşmede de var ve uygulamamız bu şekilde.
  7. Süleyman Kambuk

Burdaki sözleşmede sendikaya geçişteki kasım aralık kısmının hesaplamasındaki kıst hesaptan bahsetmişker sanki ek ödeme için. İlk sendikaya geçişte daha önceden sendikalı olmadıkları için sosyal yardım farkı tespit için bizlerde kıst ödedik. Ancak sonraki yıllar için kıst ödenmesinin doğru...
  8. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Naklen Tayin Olan Memur BES Kesintisi

KBS sisteminden yapılan maaşlardaki BES kesintileri otomatikmen kişinin adına bes şirketine aktarılıyor. Siz kişinin adına yetki verseniz de vermeseniz de. Kişilere şifre yetki tanımlaması yaptığınızda internet bankacılığı gibi kişi kendi giriş yaparak sistemden bilgilerini takip edebiliyor...
  9. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Ücretsiz izinli personelim SGK bildirgesi

sadece ücretsiz izin yazan koda getirmeniz yeterli.
  10. Süleyman Kambuk

yeni sekmede açınca çıkış yapmış gibi görünüyor ondan ekler görüntülenemiyor bendede yeni sekmede açılan veriler aynı şekilde göstertmiyor. arama yarine""Kesenek Sisteminden Prim İade Nasıl Yapılır resimli Anlatım " yazarsanız sorunsuz eki görüntüleyebilirsiniz.
  11. Süleyman Kambuk

SGK dan fazla gönderdiğiniz prim ödemelerini geri isteyebilirsiniz. PRİM İADE NASIL YAPILIR
  12. Süleyman Kambuk

Köşe Yazıları Asgari Ücret Altında Kalan 5510 Tabi memurun BES Kesintisi hangi PEK Tutarına göre yapılmalıdır.

Biz mutemetlerin kafalarını karıştırmak içşn ısrarla çalışıyorlar gibi. O kadar güzel açıklayıcı anlatmışsınızki elinize sağlık karşı yorum yapmaya bile çekindim aslında ancak direk 80. Madde ile yorumlayınca kanun maddesi varken bes yönetmeliğini değerlendirme gereği duymadım. Yoruma açık...
  13. Süleyman Kambuk

Köşe Yazıları Asgari Ücret Altında Kalan 5510 Tabi memurun BES Kesintisi hangi PEK Tutarına göre yapılmalıdır.

Benim düşüncem de Kişilerin kazançları üzerindeki sigorta matrahını esas alıyor kbs bence yapılan işlem doğru. elde edilmeyen kazanç üzerinden bes hesaplanmasının doğru olacağını düşünmüyorum. maliye de burada bu ayrıntıdan olsa gerek asgari ücretin altındakileri yine kazançla birlikte oluşan...
  14. Süleyman Kambuk

Programlar Vekalet Ücreti Hesaplama Programı

Birden fazla kişinin vekalet ücreti hesaplaması için kullanılabilen hesaplama exeli ektedir. Sayfa koruma şifresi (1078)
  15. Süleyman Kambuk

Programlar Vekalet Ücreti Hesaplama Programı

Yarın gün içinde bakayım atarım bulursam. Ben şuan başka format kullanıyorum. Onuda atabilirim.
  16. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 4/C Pek Alt Sınır Aylığı Fark Tahakkukları Sistemde Yayınlandı (06/04/2021)

saymanlıklar bu parayı bölerek gönderme durumu yok. fakat SGK havuzuna düşünce bir birimde borç olayı yoksa tahsilat tutarı ile kesenek tutarı karşılaşkırıyor SGK otomatik bunu karşılıyor. kurumsal başka bir borç yoksa tek ödeme ile açıklaması düzgün yazılırsa bir sıkıntı olmaz. biz işçilerde...
  17. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Maaştan 1/8 kesme cezasına Dönerden ödenen Ek Ödeme dahil edilirmi?

ek ödeme unsuru memurun brüt aylığı kapsamına (zam ve tazminatlar olarak) dahil olduğundan bütçe ayrımı olmaksızın aylıktan kesmek için brüt unsurlar arasında değerlendirilir.
  18. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Sürekli İşçi Ölüm Yardımı ( Anne veya Babanın Ölümü Hk.)

Aynı anda ölüm hali varsa veya kelimesi sizin söyleminizle örtüşüyor. Sizin belirttiğiniz gibi düşünmekteyim. Ancak, ölüm yardımının da ölüm gerçekleşme halinde yapıldığını ve bununla ilgili sözleşmede de sayı sınırı konulmadığına göre ödenebileceğini düşünüyorum. Burada sözleşmeye yazarken...
  19. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Kadro derecesi ödemeye esas derecesinden gerideolan memur

ödemeye esas 4/1 olduğundan 4. derecedeki zam ve tazminatlardan yararlanır. Ödenen Ö.H.T. 55 olması gerekmektedir. Kadro derecesinin ödeme şartlarında dağişikliği yansıtacak hiç bir etkisi yoktur. (kadro derecesine göre maaş göstergeleri belirlenen istisna memurlar hariç)
  20. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Terfi Farkı Ödemesi

terfiler izleyen ay başından geçerli değerlendirildiğinden fark yapılmaz.
  21. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Kbs Dil Tazminatı Bir Alt Seviye

sıkıntı olmaz manuel olarak düzeltin. KBS ile ilgili geçerlilik tarihi alanına ileriki bir tarih atılırsa sistemsel olarak yanlış zamanda düşülüyor. Geçerlilik tarihi ve sınav tarihi aynı girilirse hiç bir sıkıntı yaşanmıyor. 5 yıl sonraki süreci sistem otomatik hesapladığından siz girerseniz 10...
  22. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Asgari Ücret Altında Ücretler Için Kesenek Sistemi Duyurusu 3 - (30.03.2021)

bunun maliyeye bildirilmesi gerekiyor. düzeltmeleri için. yoksa sürekli kıst maaşlarda bu şekilde elden ödeme emri ile fark ödemek zorunda kalacağız. bende de vardı geçen ay ama SGK mart ve öncesini otomatik tahakkuk bildireceğinden sıkıntı olmayacak. ama sonraki aylar için Maliye düzeltme...
  23. Süleyman Kambuk

Köşe Yazıları 4/D İşçi Özlük Hakları

696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 127'nci maddesinin ''Sürekli işçi kadrolarına geçirilenler, birinci fıkrada öngörülen şartları taşıdıkları sürece ve çalıştırıldıkları teşkilat ve birimde geçiş işlemi yapılmadan önceki ihale sözleşmesi kapsamındaki hizmetleri yürütmek üzere istihdam...
  24. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Kurum değişikliği hk.

Devlet Memurları Genel Tebliğ
  25. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Bireysel Emeklilik kesintisi muhasebeye geri döndü

halk hayat emeklilik kurumsal giriş sayfası burada göründüğü gibi değil. Yanlış yerden girmiş olabilirsiniz. İlgili ekran bu şekilde gelmektedir. Halkbank dışında bir bankanin bes emeklilik sayfaysa onun ekranını bilmiyorum. Halk Hayat Emeklilik ile ilgili yer yetkiniz dahilinde resimdeki linke...
  26. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Bireysel Emeklilik kesintisi muhasebeye geri döndü

halk hayat emeklilik kurumsal sayfasından yetkili kişi giriş yaparak. Öncelikle Bes kesintisi olan kişiyi sisteme yeni kayıt olarak dahil etmesi gerekiyor. Daha sondadan dosya tahsilatı olarak geriye dönen bes tutarını sisteme yüklemesi ve oradaki dosya numarasını muhasebeye verirseniz muhasebe...
  27. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Kesenek Sisteminde Yer Alan "GSS" Sekmesi Hakkında

geçmişte yapılmamış isterseniz ödemesini yaparsınız. bildirim verirsiniz size kalmış bir durum. Geçmişte yanlış yapılıp düzeltilmesi gerekli. cezai bir durum olacağını sanmıyorum bildirim ve ödeme olmadığından dolayı ama yine de iyice sormak gerek. SGK affetmiyor.
  28. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Kesenek Sisteminde Yer Alan "GSS" Sekmesi Hakkında

Önceki yıllarda ücretsiz izin almış 5434 e tabi personeller olarak bilgi amaçlı koyduklarını düşünmüştüm. 5510 sayılı kanuna tabi personel hiç görünmüyor özellikle. kontrol ettiğimde KBS den Ücretsiz izine ayrılma kodu seçilenlerde olmuş bir durum. Ücretsiz izine ayrılma GSS kesilir...
  29. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Mys İkili Doğrulama Olarak SMS ile giriş yönetime geri dönüş

mys girerek profil sekmesinden telefon numarası değişikliği yaparsanız başkasının telefonunu girerek iletişim bilgileri kısmından sasspass uygulaması aktifliği gidecektir. sonra tekrardan olması gereken telefon numarasıyla 2 li doğrulama adımlarından mesaj yoluyla doğrulama işlemine geçebilirsiniz.
  30. Süleyman Kambuk

Programlar Derece | Terfi Hesaplama

4/1 buldum 14 mart 2021 de 2008 öncesi 4 yıllık bir lise durumunuz varsa ya da hazırlık gibi 1 kademe gerektirecek başka durumunuz varsa eğer 4/2 yapar. bu detayı da yazarsanız 4/2 ortaya çıkacaktır. bende belki bir giriş kaçırmış olabilirim. düz memur olarak değerlendirme yaptım. fazla ya da...
  31. Süleyman Kambuk

Programlar Derece | Terfi Hesaplama

ben geçmişte denemiştim tutmuştu. 36-A6/B 2008 ve öncesi 4 yıllık lise bitirenlerin 1 kademe verilmesi ile ilgili alanı yok sadece onun dışında tutuyordu. özel sektörde geçen 3/4 lük hizmetlerle ilgili bir kıstas varsa sizin belki ondan terfi hesabindaki süre hesabı da tutmamış olabilir. Bu...
  32. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Üstün başarı belgesi alan personele yapılacak işlemler

657 sayılı D.M.K. ilgili madde illaki ödenme durumu olmamakla birlikte size bu oran bildirilirse ödeme yaparsınız. önceden amirler bu oranı belirleyebiliyorlardı. İlgili madde de belirtildiği gibi bakan veya valilierce uygun görülmesi gerekli size bu yetkililerin imzasını taşıyan bir onay...
  33. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Üstün başarı belgesi alan personele yapılacak işlemler

Size üstün başarı belgesi ile ilgili evrak bildirildiyse en yüksek devlet memuru aylığının %100- %200 (en fazla ) üne kadar olduğunu tespit edilip amirlerce size bildirilmesi ve bu oran % kaç artırımlı ise size bildirilen oran üzerinden hesaplayıp bordro düzenleyerek. ilgili evrakları ekine...
  34. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli İşçi kıdem tazminatı sablonu

işçilerde bazı durumlarda işyeri değişikliklerinde olsa gerek aynı dönemde gün sayısı SGK üzerinde 30 dan fazla gün olduğuna birçok kez şahit oldum. özellikle 1-30 arası maaş alıp 15-14 arası maaş alan bir işyerine geçişlerde olabiliyor. SGK dökümlerini de iyice kontrol etmek gerek.
  35. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Ayliktan 1/2 brut ucretin kesilmesi cezasi verilen memurun kesintisi parcalar halinde(taksit taksit) odenir mi?

4B olayını bilmiyorum bakanlar kuruluyla kanunlaşmış uygulamaya konulmuş. Sizin dediğiniz gibi olması gerek Yönetmelikte de böyle bir madde bilmiyorum. Kadro Karşılığı sözleşmelilerde uygulanabiliyor. 4B de Sözleşmesi feshedilir diye düşünüyorum. 1616758715 Aylıktan kesme cezaları 657 sayılı...
  36. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Ayliktan 1/2 brut ucretin kesilmesi cezasi verilen memurun kesintisi parcalar halinde(taksit taksit) odenir mi?

genel de uygulanmasa da kanunu yeni eklenen özel durumlarda 1/4 derecede olan memurlarda kademe durdurma cezası alanlara kademe durdurma yapılamadığı hallerderde 1/2 veya 1/4 brüt kesinti uygulama yoluna gidiliyordu. (memurlarde brüt aylık-sözleşmelilerde sözleşme ücreti üzerinden) 657. sayılı...
  37. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Hayat Sigortası Poliçesinin Vergi İndirimi Nasıl Hesaplanır

Bordoya baktığım kadarıyla poliçe hesaplamasına esas gelir unsurları ( Aylık-Taban Aylık-Ek Gösterge-Yan Öödeme-Kıdem Aylık+Sözleşme Ücreti ) var. Bu kalemlerin toplamının %15 lik kısmı Aylık vergi matrahından düşülüyor. Bordoya göre; 238,73+2594,92+596,83+310,20+66,31+19414,34= 23.221,33*%15 =...
  38. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Giyim Yardımı Hakkında

Merkez Yönetim Hacama Belgeleri Yönetmeliği Harcama Talimatı gerektirmez.
  39. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli Üst öğrenim ve ek ödeme

1- ek ödeme ilgilinin unvanı neyse onun oranından faydalanır. (Tekniker) Döner sermaye sabit ödemesi hakkında uygulamamız olmadığından ayrıca bilgim yok. Muhtemelen o da unvandandır. Şöyle bir şey buldu sabit ödeme ile ilgili belki bilmediğim kısımda böyledir. 375 sayılı Kanun Hükmünde...
  40. Süleyman Kambuk

Çözümlendi | Kilitli şubat ayı kıst maaş keseneği hk.

beklerseniz ve saymanlık ya da defterdarlığınız size oradaki rakamın bildirgesini illaki soracaktır. sormazsa da fazladan ödeme söz konusu olur. ödediğiniz kısmı bildirin eksiklik varsa zaten SGK tahakkuk oluşturacak. Gereğini yaparsınız alternatif olarak bidirge de fazla rakam çıkıp fark...
Geri
Üst Alt