Arama sonuçlarınız

1. Süleyman Kambuk

Tartışma Toplu Sözleşmenin 66. Maddesinin Uygulanması Hakkında; Maaşında Taban Aylık Olmayan Personelin Uygulaması,

işin içinde başka bilmediğimiz bir şey yoksa; durum bu :lollol::lollol: yarın netleşir her şey..
  2. Süleyman Kambuk

Tartışma Toplu Sözleşmenin 66. Maddesinin Uygulanması Hakkında; Maaşında Taban Aylık Olmayan Personelin Uygulaması,

KBS 2026 uygulama klavuzu ve toplu sözleşme ilgili maddelerini inceledim. 1.000 TL taban aylık maaşında almayanlar için KBS baktığımızda 101 Ek-Taban Aylık kodunu taban aylık üzerinden maaş almayan personele eklemişler ve henüz enflasyon verileri yayınlanmadığı halde 720 puan karşılık...
  3. Süleyman Kambuk

Tartışma 8. Dönem Toplu Sözleşme - Güncel Öht Ve Ek Ödeme Cetveli Hakkında

özlük hakları eşdeğerse 2 sayılı cetvelde eklenmesi gerekir. bazı kurumsal ünvanları maliye takip edemediğinden sorumluluğu bizlere atmış. bizdede örneğin teknisyene ek ödeme artırmış, haberleşme teknisyenini unutmuş, meteotoloji uzmanına tazminat 15 puan eklemiş, meteoroloji uzmanı (Ş)...
  4. Süleyman Kambuk

Tartışma Personel Ödemeleri 2026 Yılı Yeni Yıl İşlemleri Uygulama Kılavuzu

Güncellemelerde baktığım kadarıyla çok eksiklikler var iyice kontrol etmek lazım.
  5. Süleyman Kambuk

Malesef baktığım kadarıyla şefe yok gibi. Çok saçma sapan uygulamalar yapıyorlar. Sürekli yama yaparak düzensizliği hat safaya çıkartıyotlae
  6. Süleyman Kambuk

Önceki mesajımda yazdığım gibi G bndine göre tazminat alan şeflere 10 puan kesin. Ancak 60 iken puanı 82 puan uygulananlara ilave 10 puan daha verilmesi hususunda birçok kişi tereddütte bilginize yanlış yönlendirme olmasın. Uygulanmama durumu da olabilir
  7. Süleyman Kambuk

veri hazırlama işletmeni içinde genel ünvan bazlı hüküm olmadığından; ilave 10 puan kısmına giriyor 10 puanlık bir tazminat artışı olacaktır.
  8. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 2026 Yılı Vergi Dilimleri

evet asgari ücret vergi istisnası çıkardılar baktılar eski indirime göre çok vergi indirimi veriyoruz. onlarda sürekli buradan çalıyorlar. :eek: yama yapa yapa her şeyi bozdular
  9. Süleyman Kambuk

Şef ve amirlerin özel hizmet tazminatı Şef ve amir olanlardan özel hizmetini zam ve tazminat kararnamesi 3 sayılı cetvel g bendine göre alanlara ilave 10 puan eklendi.. tablodaki veriler benim kendi verilerim olmadığından eksiklikler olabilir.
  10. Süleyman Kambuk

tabloyu 5 dakka önce tekrar ekledim. bazı çok az da olsa özel veriler olduğundan kaldırmıştım.
  11. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi Milli Emlak Genel Tebliğ 2026 Yılı

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2026/01/20260102-2.htm
  12. Süleyman Kambuk

kaldırdım teşekkürler bilgi için. Tekrar silerek yüklerim ç.
  13. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 2026 Yılı Vergi Dilimleri

güncel verilerle ilgili resmi gazete yayınlandı. https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2025/12/20251231M5-30.pdf
  14. Süleyman Kambuk

Kurumumuzda kişi bazlı bir çalışma yapılmış, aynı ünvanlar birden çok olabilir. ama ünvan bazında filtreleme ile belki fayda sağlayabilir diye atıyorum. Kendim hazırlamadığım için eksikliklerle ilgili net birşey söyleyemiyorum. ama minimum%90-%95 doğrudur.
  15. Süleyman Kambuk

Mutemet Arşivi 2026-2027 Yıllarını Kapsayan Memur Toplu Sözleşmesi Ve Hakem Heyeti Kararları

atması mutemet ünvanında olanları kapsıyor sadece. ünvanı olmayanları kapsamıyor. zaten burdaki %99 umuzun böyle bir ünvanı olmayaraktan iş yapmaktayız.
  16. Süleyman Kambuk

Programlar İşçilerin Yemek Ücretlerinin netten Brüte hesaplama Programı

bende formüller açık şekilde kendi yaptığım exel vardı. yarın unutmazsam burada paylaşırım. karşılaştırma yapılabilir. 1-2 Kuruş hatası dışında genelde tutuyor.
  17. Süleyman Kambuk

Çözüm Bekliyor 4/B Sözleşmeli Koruma Ve Güvenlik Görevlisi Hk.

metinde kadro olarak genel tutmuşlar statü ayrımı yapılmaksızın o ünvana haiz herkese uygulanması gerektiği anlaşılıyor ilgili metinden.
  18. Süleyman Kambuk

DUYURU Fazla Veya Yersiz Ödenen Aylıkların Geri Alınması Konulu Eğitim

bu gibi durumlarda borcu tebliğ ettiğin tarihte başlanmasının daha doğru olacağını söylediler eğitimde. zaten doğrusu da budur. kamu zararı gibi bir tespit olmadıkça. bu durumlarda zaten kamu zararı kapsamında değil.
  19. Süleyman Kambuk

Konu Çözüldü İhraçtan Dönen Personel İçin Gerçekleştirilen Geriye Dönük Maaş Ödemeleri Ve Sgk Uygulamaları

yargı kararlarının uygulanmasındaki kanuni sürede; kişinin statüsüyle (kadrolu-sözleşmeli vb.) ilgili bir ayrıntı şuana kadar duymadım. Mahkeme kararlarının uygulanma süresi statü belirtmeksizin 30 gün diye biliyorum. yanlışım varsa bir dayanak atarsanız eksikliğimi düzeltmiş olurum.
  20. Süleyman Kambuk

Konu Çözüldü İhraçtan Dönen Personel İçin Gerçekleştirilen Geriye Dönük Maaş Ödemeleri Ve Sgk Uygulamaları

bir önceki mesajda aslında açık yazmıştım. SGK nın sayfasında da verdiğim linkte konudan bahsediyor. mahkeme kararındaki size tebliğ edilen tarihten 30 gün geçmedikçe yapabilirsiniz. asıl olarak değil de ek olarak bildirge verildiği içinde ödedikten sonra10 günlük sürede SGK kanadında...
  21. Süleyman Kambuk

Editörün Seçimi Kısa Vadeli Sigorta Kolları Malüllük Yaşlılık Primi İşveren Değişiklik Resmi Gazetede

teşekkürler Tuğrul bey 5434 te sıkıntımız yokta. 5510 da 81. maddede a bendi kapsamında felan diyerekten c bendi maddesi orayla farklı maddede ilişkilendirince maddede yorumlarken karışıklığı yaşanabiliyor. Güncel yorumunuzla da teyit etmiş olduk.
  22. Süleyman Kambuk

Editörün Seçimi Kısa Vadeli Sigorta Kolları Malüllük Yaşlılık Primi İşveren Değişiklik Resmi Gazetede

4b sözleşmeli memur ve kadrolu memurlarda da hesaplanırken işçiler gibi aynı şekilde devlet payı 11 iken 12 oldu diye biliyorum. notlarıma göre 4c lilerin hesabı da bu maddeye göre bağlantılı yapılıyor. yanlışım eksikliğim varsa lütfen düzeltin.
  23. Süleyman Kambuk

geçmişe dönük ödemelerde; mahkeme kararını 30 gün geçirmediyseniz personele ödemek için süre fark etmez. bildirge içinse personele ödedikten sonra 10 gün içinde bildirmeniz yeterli. bildirge yaptıktan sonrada muhasebenin SGK ya ödemesi için yine 15 günlük bir süreniz var. bu süreleri dikkate...
  24. Süleyman Kambuk

Konu Çözüldü Kamu Denetçiliği Kurumunun Verdiği Kararın Bağlayıcılığı Nedir

kamu denetçiliği kurumunun kararları uygulanması zorunlu olmamakla birlikte tavsiye niteliğindedir. Ancak konu ciddi uygulanması gereken bir durumsa ombudsman bunu meclise sunabilir. Kendinizden eminseniz bir konu hakkında açıklamalarıyla uygulanmayacağını bildirebilirsiniz. Tabi işler...
  25. Süleyman Kambuk

Konu Çözüldü Kamu Denetçiliği Kurumunun Verdiği Kararın Bağlayıcılığı Nedir

uygulayıp uygulamamak size kalmış. öyle bir zorunluluk yok. Kanuni eksiklik olduğunuzu düşünmüyorsanız. Uygulamadığımız kararlar olmuştur.
  26. Süleyman Kambuk

Şu şekilde bir tablom var. değişiklikler sarı ile oluşturulmuştur. belki lazım olur. yanlışlık yoktur herhalde.
  27. Süleyman Kambuk

ssk tavanı, günlük kazanç üst sınırı 7,5 dan 9 çıkarıldı. GSS aynı evet
  28. Süleyman Kambuk

bende gece okudum. %11 malulük yaşlılık ve ölüm oranının 12 olduğunu gördüm ocak dönemlerinden itibaren. başka değişiklik var mı şimdi ayrıntılı bakacağım.
  29. Süleyman Kambuk

Konu Çözüldü Gelir Vergisi İstisnasındaki Farklılıklar

yıl içinde ocaktan bu yana bordrolarının hepsi tam mıdır.? tüm bordrolar hesaplatıldıysa ve gelir vergisi 0,00 TL den büyükse eğer 4420,93 TL olması gerekirdi. Gelir vergisi bordroda 0,00 TL ise zaten vergi ödenmediğinden karşıladığı kadar göstereceğinden doğru gösterecektir.
  30. Süleyman Kambuk

Konu Çözüldü Gelir Vergisi İstisnasındaki Farklılıklar

https://www.maasmutemeti.com/forum/konu/2025-yili-gelir-vergisi-istisna-tutarlari-ve-vergi-dilim-oranlari.27576/#post-134901 konu içerisinde sorunuzun cevabını bulabilirsiniz diye düşünüyorum.
  31. Süleyman Kambuk

ben ekran resimleri aldım burada paylaşırım. ama sunum yayınlanacak diye düşünüyorum. yayınlanmazsa da ben illaki bi ara maliyeye yolum düşerse alırım. paylaşırım. :):D
  32. Süleyman Kambuk

sürekli deneyin ara ara birisi çıkıyor kapasite 1.000 kişilik olduğundan sebeple dolmuştur.
  33. Süleyman Kambuk

teşekkürler. sunucu kalabalık açıp içerde bekleyin.
  34. Süleyman Kambuk

Konu Çözüldü Görevde Yükselme Ile Ünvan Değişikliği Atama Tarihimi Alınır

sizin uygulamanız işe başlama tarihi ise doğru olan bu. toplu sözleşmelerde (kamu hakem heyeti) bu durum açıkça belirtildi. son toplu sözleşme linki ilgili maddeye bakabilirsiniz. https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2025/08/20250827-18.pdf
  35. Süleyman Kambuk

Konu Çözüldü Görevde Yükselme Ile Ünvan Değişikliği Atama Tarihimi Alınır

kişinin yeni ünvanında işe başlama yazısı olması ve bu tarihe göre fark yapılması gerekmektedir.
  36. Süleyman Kambuk

Konu Çözüldü Naklen Geçiş Ile Ki̇şi̇ Borcu Iş Ve Işlemleri

yeni maaş aldığı yerle iletişime geçin öncelikle; fark yaparken yeni kurumu nasıl bir yol izlemiş. 1-eski ünvan yeni ünvan arasındaki gün kadar mı fark yapmış, 2- yoksa direk yeni ünvandan kıst gün kadarmı fark yapmış. bunu öğrenin. yeni kurumu ödemeyi eski ve yeni ünvan arasındaki günlük...
  37. Süleyman Kambuk

Konu Çözüldü Naklen Geçiş Ile Ki̇şi̇ Borcu Iş Ve Işlemleri

ünvan değişikliğine bakılmaksızın kişi borcu çıkartılmıyor. yeni yeri fark yapacak.
  38. Süleyman Kambuk

Sistemsel Sorunlar Kbs'de Uygulama, Merkezi Kimliklendirme Servisi'ni Kullanmak Için Yetkilendirilmemiş.

sistemsel olabilir. 3-5 dakka sonra tekrar girince düzeliyor. dünden beri 3-5 sefer bendede verdi bu hatayı. ısrarla girmiyorsa HYS sistemine giriş yapın sonra KBS giriş yapın sorun olmuyor. Birde birden fazla bilgisayarda aynı kullanıcı ile oturum açıyorsanız bunu yapmayın.
  39. Süleyman Kambuk

Konu Çözüldü Tediye Ödemesinin Ödeme Tarihi Hangi Döneme Ait Olmalıdır

bildirge olarak sordunuz diye düşünüyorum. dönem olarak ödendiği tarih aralık olduğu için tediye aralık dönemi bildirgesine dahildir.
Geri
Üst Alt