Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
haftalık çalışma süresi 45 saat olduğu için , hafta içi 9 saat olarak puantaj hazırlayabilirsiniz.Yemek bedelini fiili olarak geldiği gün kadar vermeniz gerekmektedir.
Ara dinlenme süresi , çalışma süresinden sayılmadığı için 11 saat olarak esas alabilirsiniz.
Not:Turizm sektörü,Özel güvenlik faaliyeti,Sağlık hizmetlerinde çalışanlar günde 7,5 saatten fazla çalıştırılabilir.
1-Yemek ücretini fiili olarak gelinen gün kadar vereceksiniz.
2- sözleşmede yol ücreti sanırım aylık 22 gün(hafta içi) üzerinden verilmiş.yol ücretininde fiili olarak geldiği gün kadar vermeniz daha doğru olacaktır.
benim çözümüm şu;
-15.04.2018-14.05.2018(Nisan) maaşlarını tam yapacağım.
-15.04.2018-14.05.2018(Nisan) döneminde rapor alan personele ödenen SGK iş görememezlik ücretini Haziran ayında yapacağım Mayıs(15.15.2018-14.06.2018) maaşından düşeceğim.
-E-bildirge verirken...
Kişiye yatan tutar ve SGK primlerini de kişi borcu olarak alın sonuçta SGK primi kişi için yattı yoksa e bildirge düzeltme , mahsup işine girerseniz işin ucu nereye çıkar belli olmaz.
Sayın abdillkuru; Mehmet hocama katılmadığıniz husus varsa mevzuat maddeleri ile birlikte cevap veriniz, bu forumun amacı insanlara faydalı olabilmektir,sen fazla biliyorsun ben fazla biliyorum durumlarına hiç ama hiç girmeyelim."şimdi sana acayip güldüm" lafları hiç hoş değil.lutfen seviyemizi...
Sendika kesintisi yapmadım, ilgili sendika kesilmesi ile ilgili yazı gelene kadar da kesmeyeceğim.sonucta resmi bir evrak olmadan neye göre kesinti yapacağım
Kadroya geçmeden önce taşeron personel için uygulama böyle idi,kadroya geçtikten sonra ilgili hükümlerin tüm taşeron personel için uygulanacağını düşünüyorum.soyle düşünüyorum , 2018-2019 toplu sözleşme hükümlerinin sendikalı sendikasız tüm memurlara uygulandığı gibi taşeron personelde de böyle...
Çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı yayınladığı toplu iş sözleşmesi hükümlerinin sendikalı olanlar için uygulanacağını ,sendikasizlar için uygulanmayacagini hangi hükümden çıkardınız.ben ilgili hükümleri tüm taşeron personel için uyguladim.
Yine aynı noktaya geliyoruz , gerekli açıklamanın...
Maliye bakanlığı, sağlık bakanlığı, çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı neden bir açıklama yapmaz anlamıyorum.Genelge yayınlayıp taşeron personel maaş işlemleri böyle yapılır birkaç tane örnek yapıp yayınlamak çok mu zor eyyy yetkililer...
Fatih hocam,
Hizmet alım şartnamesi o şekilde hazırlanmış mesela güvenlik personeli asgarî ücretin %5 olarak ihaleye çıkılmış.surekli işçi kadrosuna geçirildiği zaman %5 asgari ücret farkının verilmeyeceği ile ilgili mevzuat var mıdır? Taşeron personel mevcut maaşlarıyla sürekli işçi kadrolarına...
SGK E-Bildirge sistemine “ 23” ve “24” kodları eklenmiştir.
“23- Yarım Çalışma Ödeneği” eksik gün nedeni 15 günlük bildirim için kullanılacak olup
“24- Yarım Çalışma Ödeneği ve Diğer Nedenler” eksik gün nedeni ise 15 günden az çalışma olması durumunda (yarım çalışma + devamsızlık veya rapor...
SOSYAL SİGORTA İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİ
Aylık prim ve hizmet belgesinin düzenlenmesi, verilmesi ve saklanması
MADDE 102:
(3) (Değişik:RG-29/5/2016-29726) (13) Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı sayılanlar için cari aya ilişkin düzenlenecek asıl, ek veya...
4/B personel için SGK nın vermiş olduğu görüşün 4/D sürekli işçi içinde uygulanacağını düşünüyorum.1/3 maaş ödemesi yapılmaz , e-bildirge de 0 gün , 0 matrah ve eksik gün nedeni işten uzaklaştırılanlar için 13-diğer olarak işlem yapılması gerektiğini düşünüyorum.ilgili linki inceleyiniz...
ilgili toplu sözleşmede "Hastalık Yardımı" maddesinde;
* 3 gün ve üzeri raporlarda , ilk 2 günlük ücret ve diğer günlerin sgk tarafından ödenmeyen kısmını ödeyeceğiz.
* 2 gün ve altı raporlarda ,yılda 5 defayı geçmemek üzere SGK tarafından ödenmeyen ilk 2 günün ücretini ödeyeceğiz.
Kişi yılda 6...
Mehmet Hocam; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı toplu sözleşme hükümleri Hastalık Yardımı maddesi şu şekildedir;
C-HASTALIK YARDIMI:
1.Hastalık nedeni ile iş göremezliğe uğrayan işçilerin 3 (üç) gün ve daha fazla istirahatli olmaları hâlinde Sosyal Güvenlik Kurumunca ödeme yapılmayan günlere...
(*) İhale sözleşmesine göre asgari ücretin % fazlası olarak istihdam edilen işçilerin ücretlerinin TİS artışlarının da yukarıda belirtilen şekilde hesaplanması gerekmektedir.
denmektedir. Asgari ücretin % fazlası alınacak , sonra %4 ücret zammı eklenecek.
İşçinin bir saatlik alacağı ücret tutarı ise;
Asgari ücret/ 30/ 7,5 şeklinde hesaplanmalıdır. Buna göre işçinin toplam maaşı önce 30’a bölünerek, ardından ise 7,5’a bölünerek hesaplama yapılmaktadır. Bu hesaplamayı kolay hale getirmek için 7,5X30 = 225 formülünü kullanabiliriz.